Ana içeriğe atla

 Azerbaycan-Türkiye Kardeşlik Topluluğu tarafından Azerbaycan Bayrak Günü etkinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ndeki etkinliğe Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve akademisyenler ile Türk-Azeri öğrencileri katıldı.

“Yunus Emre’nin Sözleri Dünyaya Bir Hediyedir”

Azerbaycan halkının ve Azerbaycan dostlarının Bayrak Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Anadolu’nun en önemli özelliklerinden birisi, sevgiye dayalı, hoşgörüye dayalı bir medeniyeti ortaya koyabilmesindedir. Yunus Emre’nin, ‘Yaratılmışı severiz, yaratandan ötürü’ düsturu, Anadolu’nun dünyaya bir hediyesidir. Biz bu topraklarda taşıyla, toprağıyla, çiçeğiyle, ayıyla, güneşiyle yaratılmış olan her şeyi sevmeye hazır bir duygu, düşünce içerisinde büyütüldük. Dolayısıyla yaratılanların en şereflisi olan ahsen-i takvim üzere var edildiğine inandığımız insanoğlunu, daha da farklı seviyoruz” dedi.

“Kocaman Bir Türk Ailesiyiz”

Bu kardeşliğin ilelebet, araya fitne ve fesat girmeden devam etmesini Yüce Allah’tan dilediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Bahtiyar Vahapzade’nin bir dörtlüğünü okuduktan sonra sadece Azerbaycan’ın değil bütün Türkistan coğrafyasının aynı milletin evlatları ve kocaman bir Türk ailesi olduklarına vurgu yaptı.

“Aynı Dili Konuşanlar Değil, Aynı Duyguları Paylaşanlar Anlaşır”

Dost Azerbaycan’ın Bayrak Gününü kutladığını ifade ederek sözlerine başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, iki devlet tek millet olarak sürekli kardeşliği haykırdıklarını, bu birlikteliğin gönülden geldiğini belirterek Hz. Mevlana’nın ‘Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır’ dizelerine yer verdi.

Üniversitelerinde yaklaşık 3 bin misafir öğrenci bulunduğunu belirten SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, özellikle Azerbaycanlı öğrencilerin bu tür aktivitelerle üniversiteye renk katan öğrenci gruplarından birisi olduğunu belirterek iki ülke arasında da gönül köprüsü kuracaklarına işaret etti.

Azerbaycan Musiki Dinletisi ve Tiyatro Gösterisi Gerçekleştirildi

Programda konuşan Azerbaycan-Türkiye Kardeşlik Topluluğu Başkanı Vugar Nasırov Türkiye ile Azerbaycan’ın kardeşliğine vurgu yaparak, bu kardeşliğin sonsuza kadar yaşayacağını, bu etkinliğe destek verip katılan herkese teşekkür ettiklerini ifade etti.

Azerbaycan Bayrağında yer alan renkler ve şekillere dair kısa bir videonun da izlettirildiği programda, yöresel danslardan ‘Naz Eleme’ oyunu da sergilendi. Öğrencilerin Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilanından sonra ülkenin ilk Cumhurbaşkanı seçilen Mehmet Emin Resulzade’nın hayatını anlatan tiyatro gösterisini de sergilediği programın sonunda müzik topluluğu tarafından mini bir konser verildi.