Ana içeriğe atla

SUBÜ iftar programında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık: “Yeni bir başlangıç olan bu tarihi günleri doğru planlayalım.  Sakarya’nın tüm güzellikleriyle birlikte anılan ve anılacak yeni üniversitemizi her alanda prestiji yüksek bir üniversite haline getirelim. Ben inanıyorum ki biz birlikte güçlüyüz” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi çalışanları ve aileleri Sapanca Park Otel’de iftarda buluştu. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programda yeni üniversitenin Sakarya’nın tüm güzellikleriyle birlikte anılan ve anılacak her alanda prestiji yüksek bir üniversite haline getirilmesi için çalışılacağı vurgulandı. Çalışanlar ve ailelerinin açık alanda sohbet etme imkânı da yaşadıkları programda çocuklar oyun parkı ve küçük hayvanat bahçesinde eğlendiler. Keyifli bir ortamda gerçekleşen program geç saatlerde sona erdi.

 “HER ŞEYİ YENİDEN TASARLADIK”

Programda konuşan Rektör Prof Dr. Mehmet Sarıbıyık, iftara katılan herkese teşekkürlerini ileterek Ramazanlarını tebrik etti. Üniversitenin Sakarya Üniversitesi’nden bazı birimlerin ayrılmasıyla kurulduğunu belirten Rektör Sarıbıyık “Malumunuz olduğu üzere Teknoloji Fakültesi binasının bir katını geçici Rektörlük yerimiz olarak faaliyete geçirdik. Eğitim öğretimin aksamadan yürümesi, tabiri caizse motorun susmaması gerekiyordu. Bu süreçte; yönetmeliklerden, yönergelere, senato esaslarından uygulama esaslarına kadar her şeyi yeniden tasarladık. Bütün bu sorunlar ve yokluklar karşısında siz değerli personelimizin özverili çalışması, dostlarımızın desteği ve duaları ile birlikte Sakarya Üniversitesi’nin, Sakarya Büyükşehir Belediyesinin, belediyelerimizin ve firmaların destekleri ile bugüne kadar geldik. Ancak kampüs alanı gibi atılacak bazı adımlarımız ülkemizin seçim sürecine girmesiyle ve ekonomik dalgalanmalarla birlikte yavaşlamak zorunda kaldı. Fakat bu süreci de diğer çalışmalarımıza yönelik kullandık. Birçok üniversite ile işbirliği protokolleri imzalayarak ortak çalışmalar geliştirdik. Sakarya’daki Kamu Kurumları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile “Sakarya Sinerji Ekibi’nin bir paydaşı olarak şehrin eğitim, istihdam, sanayileşme, fuar organizasyonları gibi birçok alanda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Sempozyumlar organize ettik, yarışmalar düzenledik, sosyal sorumluluk projeleri yaptık, yarışmalardan ödüller kazandık” ifadelerini kullandı.

“ÜNİVERSİTEYİ TOPLUMLA BİR ARAYA GETİRMEYİ HEDEFLEDİK”

Üniversitenin yeni kurulmasına rağmen büyük bir gayretle misyonuna uygun çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade eden Rektör Sarıbıyık, “Geldiğimiz noktada biz okullarımızla şehrin her yerinde varız ve yeni olmanın beklentilerini de karşı karşıyayız. Öğrencilerimizle, akademik ve idari personelimizle, doğru işler yapmak, doğru davranışlar sergilemek, topluma örnek olmak gibi de bir sorumluluğumuz var. “Davranış söylemden daha etkilidir” düsturunu asla unutmamamız gerekiyor. Halk ile iç içe yaşamalıyız ve mutlaka bir temasımız olmalı. Okulu orada bir yerde, toplumdan kopuk ve ayrı dünyaların insanı olarak göremeyiz. Onun için geliştirdiğimiz uygulamalı eğitim modeliyle üniversiteyi şehirle, toplumla ve iş dünyasıyla bir araya getirmeyi hedefledik. Büyük oranda da bunu başardık. İçinde yaşadığımız toplum daha fazla varlığımızın farkında olmalı. Onların hayatlarına dokunan katkı sağlayan nitelikli insan yetiştiren bir misyonla hareket etmeliyiz. Topluma tepeden bakarak, toplumdan uzak yaşayarak aydın olunmaz, bilim insanı olunmaz. Aydınlar toplumu aydınlattığı ölçü de kıymetlidir. Onun için öğrencilerimizi de toplumu da bu yönde bir imajla üniversitemizle bütünleştirmeliyiz. Biz büyük bir aileyiz ve tüm sorunları birlikte çözme bilinciyle hareket eden yeni bir üniversiteyiz. Bu dayanışmamızı ve bakış açımızı bulunduğumuz her alanda topluma yansıtmalıyız. Biliyorum ki her biriniz benzer hassasiyetleri taşıyorsunuz. O nedenle gelin hep birlikte yeni bir başlangıç olan bu tarihi günleri doğru planlayalım.  Sakarya’nın tüm güzellikleriyle birlikte anılan ve anılacak yeni üniversitemizi her alanda prestiji yüksek bir üniversite haline getirelim. Ben inanıyorum ki biz birlikte güçlüyüz. Bize güç veren ekip arkadaşlarıma ve siz değerli ailelerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte hepimizin ortak sorumluluğu olan Üniversitemize desteklerinizin artarak devam etmesini umut ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha Ramazanınızı tebrik ediyorum, Sizlere sağlık ve afiyetler diliyorum. Katıldığınız ve bizleri yalnız bırakmadığınız için tekrar teşekkür ediyorum” dedi.