Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi tarafından organize edilen Personel ve Öğrenci Futbol Turnuvası’nda şampiyonlar belli oldu. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir’in de izlediği final maçları büyük heyecana sahne olurken, Öğrenci Turnuvası’nda Adapazarı MYO, Personel Turnuvası’nda ise Karasu MYO şampiyonluk kupasının sahibi oldu.

SUBÜ Personel ve Öğrenci Turnuvası’nda final heyecanı yaşandı. Yarı final karşılaşmalarını kazanarak finale çıkan takımlar şampiyonluk maçında karşı karşıya gelirken maçlarını kaybeden takımlar da 3’üncülük 4’üncülük maçlarına çıktı. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı SUBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik başta olmak üzere, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki maçları ilgiyle takip etti.

Öğrenci Turnuvası 3’üncülük maçında Teknoloji Fakültesi ile Karasu MYO karşılaşırken, maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrılan Teknoloji Fakültesi turnuvayı 3’üncü olarak tamamladı. Personel Futbol Turnuvası’nın 3’üncülük maçında ise Rektörlük ile Pamukova MYO karşılaştı. Maçı 4-1 kazanan Pamukova MYO turnuvayı 3’üncü olarak bitirdi.

 3’üncülük maçlarının ardından final heyecanı yaşandı. Personel Futbol Turnuvası’nın finalinde karşı karşıya gelen Karasu MYO ve Akyazı MYO maçından 2-0’lık galibiyetle ayrılan Karasu MYO turnuvanın şampiyonu oldu. Öğrenci Futbol Turnuvası’nın finalinde ise Adapazarı MYO ile Pamukova MYO karşılaştı. Normal süresi 1-1 tamamlanan çekişmeli maçı penaltı atışları sonucu kazanan Adapazarı MYO turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

Müsabakaların ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, bu tür organizasyonların amacının dostlukları geliştirmek olduğunu vurgulayarak, turnuvada derece alan takımları tebrik etti. Rektör Sarıbıyık turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese de teşekkür etti.

Spor Bilimleri Fakültesi’nde oynanan maçların ardından kupa töreni düzenlendi. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı SUBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik ve bir dönem Beşiktaş’ta da top koşturmuş olan Teknik Direktör Bayram Bektaş turnuvada derece elde eden takımlara kupa ve madalyalarını takdim etti. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçen idari personel ve hakemlere de plaket takdim edilirken, tüm takımlar ve protokol üyeleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. Törenin ardından turnuvayı 1’inci tamamlayan takımlar şampiyonluk coşkusunu taraftarları ile doyasıya yaşadı.