Ana içeriğe atla

Sapanca Kurtköy Ceviz Festivali’nin 3’üncüsü 16-18 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Doğal güzellikleri ve tarımsal üretimiyle ünlü Sapanca’da bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Sapanca Kurtköy Taze Ceviz Festivali” sona erdi.

Kurtköy Mesire Alanı’ndaki festivalin açılışına Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında festivali destekleyen kurum ve kuruluşlara plaket verildi.

Sapanca ve çevresinde yetişen meşhur cevizinin tanıtıldığı festivalde, ceviz, ceviz ürünleri ve el sanatları ürünlerinden oluşan 75 stant da yer aldı.

Festival Etkinlikleri

16 Ağustos Cuma günü başlayan ve iki gün süren festivalde sağlık ve tarım söyleşileri, yarışmalar, gösteriler, konserler düzenlenirken, yöresel ürünler de sergilendi. Vatandaşlar oyun alanları, kamp alanları ve at biniciliği alanlarına da ilgi gösterdi.

Festival kapsamında 16 Ağustos akşamı ‘Ben Yoruldum Hayat’ şarkısıyla gönüllere taht kuran sanatçı Mümin Sarıkaya ve Sapancalı müzisyen Çakır Ziver Özkan sevenleriyle buluştu. 17 Ağustos’ta Mısır Ekmeği ve Kara Lahana yarışmaları yapılırken, aynı akşam 17 Ağustos Marmara Depremi anma etkinliği de gerçekleştirildi. 18 Ağustos’ta Karadenizli sanatçı Ayhan Alptekin, ‘Karadeniz Tavernası 3’ isimli yeni albümünün parçalarını seslendirdi. Festivalde en güzel ceviz ve en güzel ceviz bahçesi yarışmaları da düzenlendi.