Ana içeriğe atla

Sakarya Meslek Yüksekokulu yönetimi, Adapazarı MYO adının yeniden tarihi adıyla değiştirilerek Sakarya MYO olması nedeniyle Rektör Mehmet Sarıbıyık’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) kuruluş sürecinde adı Adapazarı MYO olarak değiştirilen 1976 yılından itibaren eğitim veren Sakarya Meslek Yüksekokulu adı,  Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın girişimleriyle yeniden alındı. Akademik camia, öğrenciler ve mezunlar tarafından memnuniyet duyulan gelişme sonrası Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Gümüş, Doç. Dr. Cemil Örgev, Müdür Yardımcıları Öğretim Görevlileri Ömer Sezai Aykaç ve Aydın Bağdat, , Öğretim Görevlisi Selcen Vodinalı ve Öğretim Görevlisi Nalan Üstüntaş’ın hazır bulunduğu ziyarette okul yönetimi okulun eski adına kavuşturulmasından dolayı Rektör Mehmet Sarıbıyık’a teşekkürlerini ileterek çiçek takdim ettiler.

Okul Müdürü İsmail Gümüş, Sakarya Meslek Yüksekokulu’nun şehirle özdeşleşmiş bir ad olduğuna vurgu yaparak “Yaklaşık yarım asırlık bir okulun, yeniden adına kavuşması bizim için büyük memnuniyet oluşturdu. Tüm okulumuz adına sizlere çok teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandı. Rektör Mehmet Sarıbıyık da isim değişikliğinin hem tarihi birikimi korumak hem de aynı adda iki MYO olmasının risklerini ortadan kaldırmak amacıyla değiştirildiğini ifade ederek, Yükseköğretim Kurulu’nun da bu gerekçelerimize duyarlı davranması sonucu okulumuz adına kavuşmuş oldu. Sakarya MYO, tarihi birikimiyle, mesleki eğitimde nitelikli bireyler yetiştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürecektir” dedi.