SUBÜ Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde ‘9. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu’ düzenlenecek. 6-8 Eylül tarihlerindeki sempozyuma 20 Ağustos’a kadar özet bildiri gönderilebilecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKUM) ev sahipliğinde 9. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu (ISHE 2023) gerçekleştirilecek. 6-8 Eylül 2023 tarihlerinde Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek sempozyumda; tarih eğitimi, eğitim tarihi, tarih yazımı ve tarihçilik konu başlıkları altında bilimsel çalışmalar sunulacak. Sempozyuma akademisyen, araştırmacı, öğretmen, öğretmen adayı ve öğrenciler tarafından en geç 20 Ağustos Pazar gününe kadar gönderilecek özet bildiriler kör hakemlik sürecinin ardından kabul edilecek. Tam metin olarak gönderilen bildiriler arasında uygun görülenler sempozyumu destekleyen uluslararası indeksli dergilere yönlendirilecek. Çağrılı konuşmacılar arasında Prof. Dr. Salih Özbaran, Prof. Dr. İbrahim Şirin, Prof. Dr. Filiz Meşeci Giorgetti, Dr. Öğretim Üyesi Jairo Rodriguez Medina ve Dr. Feride Durna’nın bulunduğu sempozyumun destekçileri arasında Turkish History Education Journal, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, TÜBİTAK, Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği ve ‘tarihyazimi.org’ portalı yer alıyor.