Ana içeriğe atla

SUBÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Mutfağı’ başlıklı etkinlik düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Türk Mutfağı’ başlıklı etkinlik düzenlendi. Etkinliğe SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sapanca Kaymakamı Abdurrezzak Canpolat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Oğuz Türkay, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Ergen ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık katıldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serkan Şengül koordinatörlüğünde bölümün lisans ve lisansüstü düzeyinde öğrenim gören öğrenciler tarafından gerçekleştirilen etkinlik, Türkiye Cumhuriyeti’nde yıllara ve bölgelere göre mutfak özelliklerinin paylaşıldığı sunum ile başladı. Daha sonra misafirlere başlangıç olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden süreçteki önemli safhalardan birisi olan Çanakkale Savaşı’nda Osmanlı ordusuna verilen karavanaya atıfta bulunarak üzüm hoşafı ve somun ekmek servis edildi. Cumhuriyet Dönemi Türk Mutfağı yemekleri ile devam eden menüye katılımcılar tam not verdi.