Ana içeriğe atla

SUBÜ Turizm Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen 3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da teşrif ettiği kapanış yemeği ile sona erdi. Bakan Tunç, kongrenin Türkiye’nin turizm hedeflerine katkı sağlayacağını ifade etti.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi ev sahipliğinde 26-28 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen 3. Uluslararası Turizmde Yeni Jenerasyonlar ve Yeni Trendler Kongresi (INGANT ’23), Tunatan Tesisleri’nde düzenlenen kapanış yemeği ile son buldu. Kongrede 12 farklı ülkeden 44 farklı üniversite ve toplam 135 katılımcı yer aldı. Türkçe ve İngilizce olmak üzere 62 bilimsel çalışma sunularak dünya turizmindeki yeni trendler ve güncel gelişmeler tartışıldı. Kapanış yemeğinde çeşitli programlar için Sakarya’da bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ile Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve akademisyenler yer aldı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, katılımı için Bakan Tunç’a ve katkıları için Başkan Yüce’ye hediye ve plaket takdim etti. Ayrıca kongre sponsorlarına ve katılımcılara da plaketler takdim edildi. Kongre katılımcılara yönelik olarak düzenlenen şehir gezisi ile son buldu.

Bölgeye katkılar sunacak
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç davetlilere yönelik yaptığı konuşmasında turizmde yeni trendlerin ele alındığı kongrenin; Türkiye’nin turizm endüstrisindeki hedeflerine, bölgeye ve Sakarya’ya ciddi katkılar sağlayacağını umduğunu belirterek katılımcılara ve kongre ekibine teşekkür etti. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ise kongrenin Sapanca’da gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Sakarya’nın doğa turizmi, kültür turizmi ve kitle turizmi gibi turizmin farklı turizm türlerine ev sahipliği yapabilme kabiliyeti olan dünyadaki sayılı şehirlerden olduğunun altını çizdi.

Yerli ve yabancı katılımcılar memnun kaldı
Endonezya, Malezya ve Hindistan gibi farklı ülkelerden gelen yabancı katılımcılar ile yapılan röportajlarda katılımcılar, Sakarya’nın ve Sapanca’nın beklediklerinden çok daha güzel doğal çekiciliklere sahip olduğunu ve kongre etkinliğinin çok yönlülüğü ile kendilerini çok memnun ettiğini, Sapanca’dan harika anılar ile ayrılacaklarını ifade ettiler. Kocaeli, İstanbul, Ankara, Balıkesir gibi farklı illerden gelen katılımcılar ise SUBÜ Turizm Fakültesi’nin; kongre, çalıştay ve benzeri akademik ve sosyal etkinliklerine daha önce de katıldıklarını ve bu etkinliklerin her geçen yıl nitelik olarak daha üst seviyeye geldiğini, Sakarya’da kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ve çok iyi ağırlandıklarını belirttiler.