Ana içeriğe atla

SUBÜ Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi, BTÜ ev sahipliğinde Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kariyer Merkezleri Çalıştayı’nda yer aldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Kariyer Planlama ve İnsan Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER), Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Kariyer Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (BUKAGEM) ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iş birliğinde Bursa’da gerçekleştirilen ‘Kariyer Merkezleri Çalıştayı’nda yer aldı. SUBÜ adına KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici ile Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Ayşe Güneş Uyar’ın katıldığı çalıştaya 22 üniversitenin kariyer merkezi yöneticileri katılım sağladı. Çalıştayda, üniversitelerin kariyer merkezlerinin yapısı, faaliyetleri, karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri tartışıldı. Çalıştayın ilki, 2022 yılında SUBÜ KARMER ev sahipliğinde gerçekleştirilmişti.

Düzenli hale gelmesi sevindirici
İki gün süren çalıştaya ilişkin değerlendirmede bulunan SUBÜ KARMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Seda Gökdemir Ekici, “BTÜ’nün ev sahipliğinde oldukça verimli bir çalıştay gerçekleştirdik. Farklı üniversitelerin bir araya gelmesiyle karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunduk. Ortak gerçekleştirebileceğimiz projeler, faaliyetler üzerine verimli toplantılar yaptık. Ev sahibi olduğumuz ilk çalıştayın sonunda bu çalıştayların her yıl düzenli şekilde gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varmıştık. Bu fikrin somut şekilde karşılık bulması da çok sevindirici bir gelişme. Çalıştayın ev sahipliğini üstlenen BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan’a ve BUKAGEM Müdürü Doç. Dr. Hasan Şahin’e güzel organizasyon için teşekkür ediyorum” dedi.