Ana içeriğe atla

SUBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde kurulan ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarım ve Robotik Laboratuvarı’ düzenlenen törenle açıldı. Laboratuvar ile iş dünyasının güncel ihtiyaçlarına çözüm üretecek mühendislerin yetiştirilmesine katkı sağlanacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü bünyesinde hizmet sunmak için kurulan ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarım ve Robotik Laboratuvarı’ düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, Mekatronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Durmuş Karayel ve Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok katıldı. Laboratuvarda elektronik devre tasarımı ve robot teknolojileri alanında yetkin mühendisler yetiştirmek amacıyla eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürülecek. Laboratuvar ayrıca Mekatronik Mühendisliği Bölümü’nde verilen ‘Endüstriyel Elektronik Devre Tasarımı ve Robotik Uygulamaları’ dersi kapsamında öğrencilerin hem simülasyon ortamında hem de fiziksel olarak elektronik devre tasarımı ve robot sistemlerinin çalıştırılması ve programlanması konusunda kapsamlı eğitim almasına katkı sağlayacak.

Güncel ihtiyaçları karşılayacak
Laboratuvarın iş dünyasındaki güncel ihtiyaçları karşılamak üzere kurulduğunu belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Türkiye’de özellikle profesyonel elektronik devre tasarımı konusunda yetişmiş mühendislere fazlasıyla ihtiyaç duyuluyor. Bu açıdan verilen ders ve kurulan laboratuvar altyapısı ile iş dünyasındaki önemli bir ihtiyacı karşılıyoruz. İlerleyen süreçte de kurduğumuz bu laboratuvarın gelişimini sürdürerek öğrencilerimize sunduğumuz eğitimin niteliğini artırmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda bölümümüz ile özellikle laboratuvarın kurulumunda emeği geçen ve sürece özveriyle katkı sağlayan başta Prof. Dr. Adnan Derdiyok olmak üzere, Dr. Öğretim Üyesi Onur Demirel ve Araştırma Görevlisi Salih Sarıkaya’ya teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Firmalar tercih ediyor
Öğrencilere endüstriyel elektronik ve robot teknolojilerinin sanayideki uygulamalarına yönelik pratik ve yenilikçi çözümler sunduklarını vurgulayan SUBÜ Mekatronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Derdiyok ise, “Endüstriyel Elektronik Devre Tasarım ve Robotik Uygulamaları’ dersini alan öğrencilerimizin iş dünyasında doğrudan karşılığı var. Burada en güncel teorik bilgi ve uygulama becerisini kazanmaları nedeniyle kolaylıkla iş bulabiliyorlar. Ayrıca  +1 Eğitim Modeli ile birlikte önde gelen elektronik, robotik ve otomasyon firmalarında iş yeri uygulaması yapıyorlar. Laboratuvardaki çalışmaları ve elde ettikleri deneyimler ile firmalarda nitelikli mühendisler olarak istihdam ediliyorlar” dedi.