Ana içeriğe atla

SUBÜ ile Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki eğitim, kişisel gelişim ve pedagojik gelişim konularında iş birliği protokolü imzalandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki eğitim, kişisel gelişim ve pedagojik gelişim konularında iş birliğini öngören protokol imzalandı. Protokolü Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş imzaladı.

Bu protokole göre Sakarya Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda yönetici, öğretmen ve usta öğretici olarak görev yapan Millî Eğitim Müdürlüğü personeli ve öğrencilerinin mesleki beceri, kişisel gelişim ve pedagojik yönlerden niteliklerinin geliştirilmesine yönelik Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde lisansüstü eğitim, Yaşam Boyu Eğitim Merkezi’nde ve diğer birimler tarafından yürütülen programlarda sektör altyapıları da kullanılarak eğitimde iş birliği yapılması planlanıyor.

“OKUL-SEKTÖR İŞ BİRLİĞİ LİSANSÜSTÜ DÜZEYDE DE DEVAM EDECEK”

Protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık “Üniversitemizde ilk defa uygulanan okul sanayi iş birliği çerçevesinde eğitimin bir kısmını iş yerinde uygulamalı olarak geçirmek üzere tasarlanan MYO’larda 3+1, fakültelerimizde 7+1 modeli başarı ile uygulanmaktadır. Bu modelle öğrencilerimizin meslekleri ile ilgili uygulama becerilerini arttırdıkları görülmektedir. Birçok öğrencimiz bu sayede iş başı yapmaktadırlar. Biz bu çalışmalarımızı lisansüstü düzeyinde de uygulamayı planlıyoruz. Lisansüstü öğrencilerimiz yaptıkları çalışmalarını okul-sektör iş birliği ile hazırlayacaklar, sektörün sorunlarına ve Ar-Ge çalışmalarına katkıda bulunacak tezler ve bilimsel çıktılar elde edeceklerdir. Böylece hazırlanan tezler raflarda eskimeyecektir.” dedi. Ayrıca sanayide alınan dersler için kredi alınması gerektiğini de vurguladı.

KAMU VE SEKTÖRDE ÇALIŞANLAR DA FAYDALANABİLECEK

SUBÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Zafer Tatlı ise, “SUBÜ’de uygulanacak iş deneyimli öğrenci programı ile tezli yüksek lisans programlarına, üniversite-sektör-toplum iş birliğini artırmak üzere kamu veya özel sektörde çalışmakta olan adaylar, programın minimum şartlarını sağlamaları kaydı ile kontenjan dışı kabul edilebilecekler. Bu öğrencilerden bilim sınavı istenmeyip ALES ve proje önerilerine göre kabul edileceklerdir. Ayrıca bu programla öğrencilerin sektörde geçirecekleri uygulama dersleri ve Ar-Ge çalışmaları yüksek lisans dersi olarak değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

“İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş; protokolün önemine dikkat çektiği konuşmasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite ile birlikte işbirliğinde olmaktan mutlu olduklarını ve protokolün öğrencilerin akademik hayatlarına önemli katkı sağlayacağını söyledi. Uygulamalı eğitimle öğrencilerin iş dünyasında uygulama becerisi kazandıklarını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü, protokolle derslerin öğrencilere kredi olarak verilmesinin de sağlandığını belirtti.