Üniversite, Esnaf ve Sanatkarlarla İşbirliği Yaptı
ÜNİVERSİTE, ESNAF VE SANATKARLARLA İŞBİRLİĞİ YAPTI

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite (SUBÜ) ile Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) imzaladıkları protokol ile akademisyen ve öğrencilerin Birliğe bağlı işletmelerde etkin görev almalarını sağlayarak sektörün ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirecek.

ÜNİVERSİTE SAHAYA İNDİ

Öğrencilerini en az bir dönem tam zamanlı eğitim modeliyle sektörle birlikte yetiştiren SUBÜ, SESOB’un destekleriyle akademisyen ve öğrencilerin Birliğe bağlı işletmelerinde faaliyet gösterecek. Protokol, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversite Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık ile SESOB Başkanı Hasan Alişan Tarafında SUBÜ’de imzalandı. Protokol ile birlikte Esnaf ve sanatkarların eğitimi, teknolojik altyapı konularında eğitim ve danışmanlık verilmesi, gerekli durumlarda öğretim elemanlarının SESOB  ve bağlı kuruluşlarında görevlendirilmesinin de önü açılmış oldu. Öğrencilerin maaş ve SGK desteklerinin de yerine getirileceği belirtilen sözleşmeyle önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri SESOB bünyesinde uygulamalı eğitim görecekler.

İHYİTACA UYGUN BÖLÜMLER

Protokolde bir diğer önemli madde ise SESOB’un tavsiye ve istekleri dikkate alınarak gerekli bölüm ve programların açılabilmesi olarak yer aldı. Esnaf ve sanatkarların ihtiyacı olan nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine vurgu yapılan protokol ile paydaşların talep edilen seminer, eğitim programları, konferans ve sempozyumlar gibi programlar da gerçekleştirilebilecek.

SESOB Başkanı Hasan Alişan, üniversiteyle yapılan işbirliğinin önemli olduğuna vurgu yaparak, esnaf ve sanatkarlara önemli bir katkı sağlayacağını belirtti. İmzalanan protokolün akademik dünyaya ve iş dünyasına hayırlı olmasını diledi. Rektör Mehmet Sarıbıyık da Üniversitenin misyonu doğrultusunda toplumun ve iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirterek, SESOB Başkanı’na ve Birlik Üyelerine işbirliklerinden dolayı teşekkür etti.