SUBÜ ve SAÜ ortaklığında Cumhurbaşkanlığı personellerinin eğitimci olarak katıldığı ‘Resmi Yazışmalarda ve Gizlilik Dereceli Belgelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar’ konulu eğitim düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Sakarya Üniversitesi (SAÜ) arasında imzalanan Hizmet İçi Eğitim Protokolü kapsamında ‘Resmi Yazışmalarda ve Gizlilik Dereceli Belgelerde Uygulanacak Usul ve Esaslar’ konulu bir eğitim düzenlendi. SAÜ Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime SUBÜ ve SAÜ ‘den yaklaşık 300 personel katıldı. Cumhurbaşkanlığı personelleri Nida Kayalı ve Sena Akbulut tarafından verilen eğitimde ‘belge memurun, memur ise kurumun kalitesini gösterir’ kabulünden hareketle resmi yazışmaların hassasiyetle gerçekleştirilmesinin önemi üzerinde duruldu. Belgenin tanımı, yönetmeliklerin tarihçesi, belgenin özellikleri, belgenin bölümleri ve gizlilik dereceli belgeler başlıkları ele alındı. 4 oturumda gerçekleştirilen eğitimde soru-cevap bölümü de yapılırken tereddüt yaşanan konular ve uygulama farklılıklarına ilişkin bilgiler verildi. Eğitim sonunda SUBÜ Personel Daire Başkanı Selim Uzun, Kayalı ve Akbulut’a teşekkür belgesi takdim etti.