SUBÜ’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nden akademisyenlerin katılımıyla ortak bir Avrupa mühendisliği için oluşturulan Avrupa Üniversitesi Modeli’ne ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından Avrupa Mühendislik Öğreniminde Yenilikçilik ve Bilim Birliği (EELISA) Avrupa Üniversitesi Modeli ile ilgili bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda Avrupa Üniversiteleri İstanbul Teknik Üniversitesi EELISA yürütücüsü Doç. Dr. Emrah Acar ve Avrupa Üniversiteleri İstanbul Teknik Üniversitesi EELISA-InnoCore yürütücüsü Prof. Dr. Hür Bersam Bolat, SUBÜ ve Sakarya Üniversitesi’nin akademisyenlerine ve proje birimlerinin çalışanlarına bilgi ve deneyimlerini aktardılar. Acar ve Bolat toplantının ardından SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı da ziyaret ettiler. 7 Avrupa ülkesinden 9 üniversitenin 2020 yılında oluşturduğu bir birlik olan EELISA, yeni ve ortak bir ‘Avrupa Mühendisliği’ modeli ortaya koyarak güncel toplumsal sorunlara akıllı ve sürdürülebilir mühendislik çözümleri üretmek ve geleceğin mühendislerine gerekli teknik ve sosyal yetkinlikleri sağlayarak Avrupa eğitim alanını dönüştürmek amacıyla faaliyetler yürütüyor. EELISA ile yetişecek Avrupa mühendislerinin; disiplinlerarası alanlarda sahip oldukları niteliklerle çok dilli ve çok kültürlü birleşmiş bir Avrupa’da çalışmaya hazır olmaları hedefleniyor. EELISA InnoCore (İnovasyon ve Ortak Araştırma Stratejisi), EELISA’nın stratejik araştırma, doktora, inovasyon ve girişimcilik planlarını içeriyor.