Ana içeriğe atla

SUBÜ 2022-2023 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni büyük bir coşkuyla kutlandı. Mezunlara seslenen Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bugün mezun ettiğimiz her bir öğrencimiz artık SUBÜ ailesinin birer ferdi oldular. Hayatlarının geri kalanında bizden birer isim olarak başarılar elde edecekler ve bizleri gururlandırmayı, üniversitemizin adını taşımayı sürdürecekler.” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Mezuniyet Töreni, Spor Bilimleri Fakültesi Stadyumu’nda 2 bin 665 mezunla gerçekleştirildi. Törene AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar ve Ertuğrul Kocacık, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, il müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı. Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik, protokol konuşmaları ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Mezuniyet yemini ve kep atma töreninin ardından düzenlenen DJ performansı sonrasında mezuniyet töreni sona erdi.

Deprem şehitleri anıldı
Depremde kaybettikleri mezunlara, öğrenci ve çalışanlarının yakınlarına ve onlarla birlikte tüm deprem şehitlerine rahmet dileyerek konuşmasına başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Akademik yılı ülkemizin yaşadığı büyük depreme rağmen çok ciddi bir sorun yaşamadan tamamladık. Hayat elbette her bir insan için sınavlar, engeller, başarılar, hüzünler, mutluluklar, inişler ve çıkışlarla dolu. Bu yolculukta elde ettiğimiz başarılar arasında üniversiteden mezun olmak; emek, alın teri ve çalışma ile geçen yılların bir nişanesi olduğu için son derece kıymetli. Üniversite yıllarında kazanılan bilgiler, beceri ve yetkinlik ile birlikte edinilen arkadaşlıklar ve dostluklar ömrümüzün geri kalan kısmında çok büyük etkilere sahip oluyor. İşte bugün burada üniversite tecrübesini yaşayan ve mezun olan öğrencilerimiz hayatlarının bir sonraki aşamasına güçlü bir şekilde adım atıyorlar” diye konuştu.

Mezunlarımız çok şanslı
Mezunlarının çok şanslı olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, “Çünkü Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından mesleki uygulama ağırlıklı üniversiteler arasında örnek gösterilen bir üniversiteden, SUBÜ’den mezun oluyorlar. Şanslılar, çünkü: müfredatımız gereği, iş dünyasının içinde en az bir dönem tam zamanlı bulunarak henüz mezun olmadan iş tecrübesi kazandılar. Belki de bir kısım mezunumuz işe başladı bile. Şanslılar, çünkü: sürekli güncellenen iş dünyasında uygulama becerisine sahip nitelikli kişiler olarak mezun oldular. Şanslılar, çünkü: yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetler üniversitemiz ayrıcalığıyla sosyal transkriptlerine işlendi. Günümüzde iş dünyası sosyal açıdan donanımlı insanlara öncelik veriyor. Daha sayabileceğimiz birçok ayrıcalığa sahip mezunlarımızın bugünlere gelmesi elbette kolay olmadı. En zor günlerinde bile duaları, maddi ve manevi tüm imkânları ile yanlarında olan ailelerimize teşekkür ediyor, evlatlarınız için dilediğiniz tüm güzelliklerin gerçekleşmesini temenni ediyorum.”

Ailemizin bir parçası oluyorlar
Ailelerin dışında da teşekkür edilmesi gerekenler olduğunu belirten Sarıbıyık, “Akademisyenlerimiz ile gerek üniversite bünyesinde gerekse online ortamda ‘öğrenim kazanımlarının elde edilmesi’ için çaba gösteren çok sayıda çalışanımız oldu. Onlar da büyük bir teşekkürü hak ediyorlar. Şehrimizdeki kamu ve özel tüm kurum ve kuruluşlar daha iyi bir şehir hayatı, daha nitelikli sosyal imkânlar için çaba gösterdiler. İş dünyasının temsilcisi oda, şube, dernek ve sivil toplum örgütlerimize, öğrencilerimizin her daim yanında olan tüm kuruluşlarımıza da teşekkür ediyorum. Geride bıraktığımız yıl birçok yenilikle üniversitemizi bir adım daha ileriye taşırken ülkemizin gelişimine de sahadaki sorunlara çözüm üreten Ar-Ge, birçok alanda topluma hizmet ve nitelikli insanlar yetiştirerek katkı sağladık. Bugün mezun ettiğimiz her bir öğrencimiz artık SUBÜ ailesinin birer ferdi oldular. Hayatlarının geri kalanında bizden birer isim olarak başarılar elde edecekler ve bizleri gururlandırmayı, üniversitemizin adını taşımayı sürdürecekler. Mezun olarak bu gurur dolu günün sevincini yaşayan her bir gencimizi tebrik ediyorum. Kariyerlerinde ve hayatlarında kendilerine başarılar ve mutluluklar diliyorum. Severek yapacağınız bir iş, severek yaşayacağınız bir eş mutluluğun anahtarıdır.’ Mutlu olmanız dileklerimle. Yolunuz ve bahtınız açık olsun.”

Ülkeye değer katan herkese teşekkür ediyorum.
Mezuniyet töreninin Sakarya ve ülkeye hayırlı olmasını dileyen AK Parti Sakarya Milletvekili Lütfi Bayraktar, “Bir günü bir gününe denk olan zarardadır diyen ve işleyen demir pas tutmaz anlayışına sahip bir geleneğin evlatlarıyız. Çalışmaya, üretmeye ve beraber olmaya devam etmemiz gerekiyor. İnşallah yarınımız bugünden daha iyi olsun. Bu ülkeye değer katan, umut aşılayan ve çalışan tüm insanlara saygı ve sevgilerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı. BTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar ise, “Sakarya’da olmaktan ve SUBÜ’nün mezuniyet töreninde bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Mezun olan öğrencilerimizi ve her zaman onların yanında olan ailelerimizi kutluyorum” dedi.

Tam bağımsız Türkiye için çok çalışacağız
Sevdiklerinden uzak farklı bir şehirde ailesinin ve arkadaşlarının desteği olmadan başarılı olmasının mümkün olmadığını söyleyen Üniversite Birincisi Mustafa Hızlı, “Bu motivasyon kaynağı ile her zorluğun üstesinden geldim. Hedefler ve heyecanlarla adım attığımız üniversite hayatımızı hedeflerine bir adım daha yaklaşmış mezunlar olarak tamamlıyoruz. Yoğun çalışmalar, sınavlar ve projelerin üstesinden gelmek için çok çaba harcadık. Bazen düştük kalktık ama pes etmedik. Zorluklar bize güçlü olmayı, hayata tutunmayı ve hedeflerimize yürürken karşımıza çıkan engelleri aşmayı öğretti. Bugün hepimizin gurur günü. Başarısı için emek veren arkadaşlarımı kutluyorum. Çalışma hayatına atılan mezun gençler olarak tam bağımsız Türkiye’nin yarınlarını inşa etmek için durmadan çalışacağız. Biliyoruz ki ülkemizin geleceği gençlerin omuzlarında ve bizler bu geleceği şekillendirecek kıymetli bireyleriz. Yahya Kemal’in dediği gibi, ‘Türk Milletinin karakterine en uygun olan prensip, sağlam bir ilim ve fenni temelinde yükselen yüksek bir ahlak ve fazilet sistemidir’.  Bana desteğini esirgemeyen aileme, hocalarıma, arkadaşlarıma, akrabalarıma ve üniversitedeki oda arkadaşlarıma, teşekkürlerimi sunuyorum.”

 

Üniversite, fakülte ve MYO birincileri

Üniversite BirincisiMustafa Hızlı – Teknoloji Fakültesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

Meslek Yüksekokulları BirincisiHümeyra Dereli – Pamukova MYO Gıda Kalite Kontrolü ve Analiz Programı

Spor Bilimleri Fakültesi BirincisiMelih Seyrek – Rekreasyon Bölümü

Teknoloji Fakültesi BirincisiMustafa Hızlı – Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü

Turizm Fakültesi BirincisiMelike Sağlık – Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Uygulamalı Bilimler Fakültesi BirincisiAleyna Aydın – Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü

Akyazı Sağlık Hizmetleri MYO BirincisiSimge Derebaşı – İlk ve Acil Yardım Programı

Arifiye MYO BirincisiKübra Aykaç – İş Sağlığı ve Güvenliği Programı

Denizcilik MYO BirincisiErkan Erdem – Deniz Ulaştırma ve İşletme Programı

Ferizli MYO Birincisiİrem Çetin – Grafik Tasarımı Programı

Geyve MYO BirincisiSema İşnel – Mimari Restorasyon Programı

Hendek MYO BirincisiEray Yaman – Makine Resim ve Konstrüksiyonu Programı

Karasu MYO BirincisiMuhammet Eren Demirbaş – Çok Boyutlu Modelleme ve Animasyon Programı

Kaynarca Seyfettin Selim MYO BirincisiMuaz Abdullaziz – Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı

Pamukova MYO BirincisiHümeyra Dereli – Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi Programı

Sakarya MYO BirincisiBahar Karataş – Lojistik Programı

Sapanca MYO BirincisiÇağla Sevinç ve Gözde Çelik – Bankacılık ve Sigortacılık Programı ile Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı

Sapanca Turizm MYO BirincisiSelenay Çetin – Aşçılık Programı