SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, dönem başkanlığı görevini üstlendiği Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin Çankırı’da düzenlenen dönem toplantısına katıldı. Toplantıda konuşan YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu, birliğin çalışmalarını yakından takip ettiklerini söyledi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, dönem başkanlığı görevini üstlendiği Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği’nin (BKÜB) Çankırı Karatekin Üniversitesi (ÇAKÜ) ev sahipliğinde düzenlenen dönem toplantısına katıldı. Toplantıda ve sonrasında düzenlenen programlarda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu, ÇAKÜ Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Beydemir, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı yer aldı. Ayrıca konuk olarak Bosna Hersek’ten Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Duraković de toplantıya katılarak bir sunum gerçekleştirdi ve BKÜB üyesi üniversiteleri Zenica Üniversitesi ile iş birliğine davet etti. Programda Çankırı’nın tarihi ve turistik mekanlarını da ziyaret eden rektörler, bir sonraki toplantıda buluşma temennisiyle Çankırı‘dan ayrıldı.
Ortak hedefler için birlikte çalışılacak
YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu başkanlığında gündem maddelerinin değerlendirildiği toplantıda BKÜB’ün Türkiye’deki üniversite birlikleri arasında öğrenci sayısı, teknolojik ve akademik çıktıları, uluslararasılaşma potansiyeli, bilimsel literatüre katkıları ve topluma yönelik çalışmaları bağlamında önemli bir yere sahip olduğu vurgulandı. Gelecek dönem için birçok faaliyet ve proje konusu belirlendi. Sağlık alanında eğitim gören öğrencilerin mesleki stajları ve uygulama dersleri için Sağlık Bakanlığı nezdinde değerlendirilmek üzere bir protokol taslağı hazırlanarak YÖK’e sunulması kararlaştırıldı. Laboratuvar imkânlarının, eğitim-öğretim materyallerinin, dijital veri tabanlarının karşılıklı olarak daha etkin değerlendirilmesi yönünde görüş birliğine varıldı. Uluslararası öğrenci sayılarını artırmak için ortak yurtdışı tanıtım fuarları düzenlemesi kararı verildi. Ayrıca BKÜB içerisindeki üniversitelerin proje pazarı etkinlikleri, sosyofest tasarım yarışmaları, TÜBİTAK proje eğitimleri, faydalı model çalışmaları ve başarılı teknokent uygulamaları konularında karşılıklı destekler, stratejiler ve hedefler değerlendirildi.
Çalışmaları takdirle karşılıyoruz
Toplantıya onur konuğu olarak katılan ve Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarının son yıllarda başarılı işlere imza attığını söyleyen YÖK Başkanvekili Prof. Dr. Metin Topcuoğlu, “YÖK olarak Türkiye’nin geleceği için yeni stratejiler ve hedefler belirledik. Tüm yükseköğretim kurumlarımızla birlikte ‘Türkiye Yüzyılı’ için katkı sağlıyoruz. Üniversitelerimiz dünya sıralamalarında her geçen yıl daha üst noktalara tırmanarak etki ve ağırlıklarını hissettiriyor. BKÜB’ün faaliyetlerini de yakından takip ediyor ve Türkiye’de yükseköğrenime yaptıkları katkıları takdirle karşılıyoruz. Programa ev sahipliği yapan ÇAKÜ de her geçen gün daha da büyüyor, güçleniyor, bilimsel literatüre katkı sağlıyor ve topluma yönelik çalışmalarını artırıyor” diye konuştu.