Ana içeriğe atla

SUBÜ akademisyenleri Doç. Dr. Gülzade Uysal ve Araştırma Görevlisi Ali Kuyumcu tarafından hazırlanan projeler TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında kabul edilerek toplam 150 bin TL’lik destek almaya hak kazandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenlerinin hazırladığı iki proje TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında kabul edildi. Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Karabacak danışmanlığında Araştırma Görevlisi Ali Kuyumcu’nun yürütücüsü olduğu ‘Ada Modlu Çalışan Evirici Ara Yüzlü Mikro Şebekelerde Kararlılık Analizinin Doğrulanması’ isimli proje ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülzade Uysal’ın yürütücüsü olduğu ‘Kronik Böbrek Yetmezliği Olan Çocuklar İçin Geliştirilen Mobil Oyun Uygulamasının Hastalık Yönetimine Etkisi’ isimli proje toplam 150 bin TL destek almaya hak kazandı.

Daha doğru karar için çalışılacak
Araştırma Görevlisi Ali Kuyumcu’nun yürütücüsü olduğu ‘Ada Modlu Çalışan Evirici Ara Yüzlü Mikro Şebekelerde Kararlılık Analizinin Doğrulanması’ isimli proje ile elektrik enerjisinin üretildiği yerde tüketildiği bir sistem modeli olan evirici tabanlı mikro şebeke sisteminin daha doğru kararlılıkla çalışmasına odaklanılacak. Sistemin tasarımsal sınırları olan kontrolcü ve donanım tasarımındaki tüm parametrelerin klasik modele dayalı kararlılık analizine göre daha doğru ortaya konulması ve böylelikle projenin ileri düzeyde kontrol gerektiren akademik ve endüstriyel çalışmalara katkı sağlaması hedeflenecek. TÜBİTAK projeye 75 bin TL’lik destek sağlayacak.

11-14 yaş çocuklara odaklanılacak
Doç. Dr. Gülzade Uysal’ın yürütücüsü olduğu ‘Kronik Böbrek Yetmezliği Olan Çocuklar İçin Geliştirilen Mobil Oyun Uygulamasının Hastalık Yönetimine Etkisi’ isimli proje ile 11-14 yaş grubu kronik böbrek yetmezliği yaşayan çocuklara odaklanılacak. Projede araştırmacı olarak Akdeniz Üniversitesi’nden Doç. Dr. Banu Terzi, Tarsus Üniversitesi’nden Prof. Dr. Duygu Sönmez Düzkaya ve Doç. Dr. Atiye Karakul, İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Alev Yılmaz ve Serkan Uçar ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Dr. Berna Gürler Arı proje araştırmacısı olarak görev alacak. TÜBİTAK projeye 75 bin TL’lik destek sağlayacak.