SUBÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, dergi editörleri ve yöneticilerine yönelik ‘Bilimsel Dergilerin Uluslararası İndekslenme Standartları’ başlıklı bir eğitim düzenledi.
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü, ‘Bilimsel Dergilerin Uluslararası İndekslenme Standartları’ başlıklı bir eğitim düzenledi. Eğitim, dergi editörleri ve yöneticilerine yönelik ‘kritik’ bilgiler sunarak üniversite dergilerinin performansını artırma konusunda kılavuzluk sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. Rektörlük Konferans Salonu’ndaki eğitimde Trakya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Levent Öztürk kendi deneyimlerini ve bilgi birikimini aktararak, yayın performanslarının artırılması noktasında rehberlik sağladı.
Pratik çözüm önerileri
Eğitimde dergi editörleri ve yöneticilerinin karşılaştığı zorluklarla baş edebilmeleri için pratik çözüm önerilerinde bulunuldu. Web of Science, Scopus ve benzeri uluslararası indekslerin süreçleri, başvuru aşamaları, değerlendirme ölçütleri ve süreç zaman çizelgeleri detaylı şekilde ele alındı. İndeksleme için istenen makale kalitesi, atıf sayıları, etkileşim faktörleri ve bu faktörleri artırmak için oluşturulabilecek stratejiler gibi başlıklar da katılımcılarla paylaşıldı. Katılımcılar ise eğitimde edindikleri yeni perspektifler ve bilgilerle dergilerinin kalitesini yükselterek daha geniş kitlelere ulaşma imkânı elde ettiklerini ifade ettiler. SUBÜ Bilimsel Yayınlar Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamada, üniversitenin bilimsel yayıncılık alanında sunduğu eğitim ile akademik dünyada dergi editörleri ve yöneticileri için önemli bir kaynak haline geldiği vurgulandı.