Ana içeriğe atla

SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü’nden doğan ‘Academic Sight’ şirketi, Alman otomasyon firması Robodex’ten yatırım aldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde yer alan bir takımdan doğan ‘Academic Sight’ şirketi, Almanya’nın otomasyon üzerine çalışan şirketlerinden Robodex ile iş birliği içerisinde yeni bir marka oluşturmak amacıyla çalışmalara başladı. Academic Sight bu kapsamda, üretim hatlarında insan gözlemine dayalı manuel kalite kontrol süreçlerini yapay zekâ destekli çözümlerle otonom bir hale getirmek için Robodex’ten yatırım alacak.

Önemli yatırım
Almanya menşeili teknoloji firması ‘Robodex’, ‘Academic Sight’ın vizyonunu ve potansiyelini tanıyarak önemli bir yatırım yaptı. Konuyla ilgili konuşan SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü ve Academic Sight şirket danışmanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı,  “Academic Sight, üretim hatlarında insan gözlemine dayalı manuel kalite kontrol süreçlerini, yapay zekâ destekli çözümleriyle otonom bir hale getiren yenilikçi bir şirket. Bu süreçlerde, hat yapısını bozmadan entegrasyon sağlayarak işletmelerin üretimlerini durdurmadan kalite kontrol sürecine dahil oluyor ve böylece insan gözlemine dayalı hataları minimuma indirgeyerek üretim verimliliğini artırıyor. Academic Sight bu yaklaşımıyla, üretim hatlarını kesintisiz bir şekilde iyileştiren ve endüstriyel kalite kontrol süreçlerinde devrim yaratan bir çözüm sunuyor. Almanya’da otomasyon sektöründe faaliyet gösteren ‘Robodex’ firmasının bu yatırımı, hem şirketin büyüme yolculuğunda bir dönüm noktası olacak hem de Almanya’daki endüstriyel firmaların kalite kontrol süreçlerine dijital bir çözüm sunma imkânı sağlayacak” dedi.

Devrim yapma potansiyeli var
‘Robodex’ tarafından yapılan yatırımın Academic Sight’ın Almanya başta olmak üzere Avrupa’daki varlığını güçlendireceğini belirten Kamanlı, “Robodex ile gerçekleştireceğimiz iş birliği, yatırım ve Academic Sight’ın Almanya’da yeni bir marka oluşturmasını kapsıyor. Bu sayede yapay zekâ destekli dijital dönüşüm teknolojileri alanında daha fazla firmaya ulaşmayı hedefliyoruz. Bu önemli yatırımı, yenilikçi çözümlerimizi daha geniş bir kitleye sunmak için kritik bir adım olarak görüyoruz. Yapay zekâ ile güçlendirilmiş otonom kalite kontrol sistemimiz, endüstriyel üretim süreçlerinde devrim yapma potansiyeline sahip. Bu teknolojiyi Almanya’daki ve Avrupa’nın dört bir yanındaki firmaların hizmetine sunarak üretim kalitesini artırma ve maliyetleri düşürme konusunda yeni standartlar belirlemeyi hedefliyoruz. Heyecan verici bu yolculukta Academic Sight’a destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yenilikçi çözümlerle endüstriyel kalite kontrol süreçlerini dönüştürmeye devam etme kararlılığındayız” diye konuştu.