Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Dil Eğitim, Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (SADEM) Arifiye’de hizmete açılıyor. Merkezde uluslararası öğrencilere Türkçe öğretiminin yanı sıra dil araştırmaları da gerçekleştirilecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ)  Dil Eğitim, Öğretim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’ni (SADEM) 10 Ekim Perşembe günü Arifiye’de hizmete açıyor. Dünyanın farklı ülkelerinden gelecek öğrencilere Türkçe dil eğitiminin verileceği merkez de eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler C1 sertifikası alarak üniversite eğitimlerine devam edebilecek. Merkez Türkçe’nin ve farklı yabancı dillerin öğretiminin yanı sıra modern dil araştırmalarında da uluslararası bir çekim merkezi olmayı hedefliyor.