Ana içeriğe atla

Rektör Mehmet Sarıbıyık Akademik Platform ve Young Academia işbirliği ile organize edilen Genç Akademisyenler Buluşması'na katıldı. Yüzlerce genç akademisyenin yer aldığı buluşmada TÜBİTAK Başkanı Prof.Dr. Hasan Mandal da bir sunum gerçekleştirdi.

Alanya’da gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını SUBÜ Rektör Yardımcısı ve Akademik Platform Başkanı Prof. Dr. Naci Çağlar, çalışmalar hakkında bilgi verdikten sonra “Fuat Sezgin ve Bilim Tarihi” konulu sunumu ile genç akademisyenlere önemli tavsiyelerde bulundu.

Alanında yetkin akademisyenlerin yanı sıra yüzün üzerinde genç akademisyenin katıldığı buluşmada TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan ve Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen yaptıkları sunumlarla bilgi ve tecrübelerini genç akademisyenlerle paylaştı.

7 Dakikada Tez Savundular

Programın bir diğer ilgi çekici etkinliği ise;  “7 Dakikada Tezini Savun” yarışması oldu. Farklı alanlarda tez çalışmalarını gerçekleştiren lisansüstü öğrenciler, tecrübeli akademisyenlerden oluşan jüri heyeti önünde, yüksek lisans ve doktora seviyesinde çalışmakta oldukları tezlerini 7 dakikada içerisinde sundular. Heyecanlı anların yaşandığı yarışmada ilk üçe giren yarışmacılara jüri tarafından ödülleri takdim edildi.

Akademisyenler Rektörlerle Buluştu

Programın son gününde ise “Genç Akademisyenler Rektörlerle Buluşuyor” paneli ilgi gördü. Prof. Dr. Naci Çağlar’ın oturum başkanlığında gerçekleştirilen panelde; Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Diler ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan sunumlarını yaptılar. Sunumlar sonrasında rektörler, genç akademisyenler tarafından kendilerine yöneltilen soruları yanıtladılar.

Kapanış konuşmasını “Young Academia”  Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ömer Yazıcı’nın yaptığı 3’üncü Genç Akademisyenler Buluşması kapsamında yer alan; “Danışmanlık Saati”, “Networking Saati” gibi etkinliklerde, genç akademisyenler, alanında seçkin ve tecrübeli akademisyenlerle bir araya gelerek tanışma, fikir alışverişi ve soru sorma fırsatı elde etti.