Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ)  Turizm Fakültesinin yapımı devam eden Mutfak Uygulama Laboratuvarını inceleyen Sakarya protokol üyeleri Sakarya’nın Gastronomi alanında adının duyurulmasında laboratuvarın son derece önemli olduğunu vurguladılar.

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesinin yapımı devam eden uygulama mutfağında incelemelerde bulundular.

 “Desteklerin devamını bekliyoruz”

Ziyarette açıklamalarda bulunan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, mevcut imkânlarla belli bir noktaya gelen laboratuvarın başta kamu kurumları olmak üzere tüm Sakaryalıların katkılarıyla kısa zamanda tamamlanacağını ümit ettiğini belirterek, ilgili kurum ve kuruluşların desteğinin devam etmesini beklediklerini ifade etti.

Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık ise sınırlı imkânlarla gelinen noktanın gurur verici olduğunu ifade ederek, mutfak tamamlanmadan henüz ikinci yılında olan bölüm öğrencilerinin uluslararası ödüllere imza atmaya başladığını söyledi.

Ziyaret, Rektör Sarıbıyık ve Dekan Sarıışık’ın Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye plaket takdimi ile sona erdi.