Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık programı öğrencileri aldıkları uygulamalı eğitim ile Suşi ve Baklava yapım tekniklerini öğrendiler.
Mutfak Uygulamaları dersi kapsamında Şef Halil Kesgin ve Uğur Tanır’ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinlikte öğrenciler, hamur açma, hamur kesme ve şerbet hazırlama teknikleri ile ilgili uygulamalı eğitim alırlarken, baklava yapımı, pastacılık ve pastane ortamı hakkında merak ettikleri birçok konuyu da şeflerden öğrenme fırsatı buldular.
Suşi Yapımını da Öğrendiler
Soğuk Mutfak dersi kapsamında Şef Hakan Korkmaz ve Armada Kadek Yasa’nın katılımlarıyla Suşi yapımı ve teknikleri hakkında da uygulamalı eğitim alan öğrenciler, birçok konuda işin uzmanlarından bilgi aldılar.
Öğrenciler kendi yapmış oldukları baklava ve suşileri de tadarken, etkinlik Aşçılık programı öğretim elemanları Taner Öztürk ve Evrim Karaca’nın katılımcı şeflere teşekkür belgesi takdim etmeleriyle son buldu.