Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından verilen derse ilk dönüş sözüne, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da katılarak üniversite öğrencilerine üniversiteye dönüşlerinde Kazımpaşa ve Islama köfte ikram edeceklerini açıkladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından başlatılan okula dönüş etkinliklerine destek verdi. Rektör Mehmet Sarıbıyık yaptığı paylaşımda, “Sayın Bakanım, yavrularımıza cazip bir söz vermişsiniz. Biz de diyoruz ki üniversiteye dönüş mangalsız olmaz. Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi öğrencilerimize, Sakarya’nın meşhur Islama ve Kazımpaşa köftesi ikram edeceğiz. Tabi milli içecek ayransız da olmaz” ifadelerine yer verdi. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ve SAÜ öğrencilerinin paylaşımlarına da cevap veren Rektör Sarıbıyık, SAÜ Rektörü’nü de davet ettiği paylaşımında “Biz birlikte güçlüyüz dedik. SAÜ’lü öğrencilerimizi de bekleriz” ifadelerini kullandı. Paylaşım kısa süre içerisinde çok sayıda etkileşim alırken öğrenciler Rektör Sarıbıyık’a teşekkür etti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs salgınının ardından okula dönülecek ilk günde ilk teneffüsün 40 dakika olacağını söylemiş; Türkiye’nin dört bir yanından bu söze destek gelirken bazı üniversiteler ve belediyeler de okula dönüşün ilk günü etkinlik düzenleyeceklerini ilan ettiler.