Ana içeriğe atla

Her Çarşamba saat 14.00’de SUBÜ Haber YouTube kanalından canlı yayınlanan SUBÜ Konuşmaları’nın 10. konuşmacısı, ‘Şehir Kültürü ve Turizm’ başlıklı söyleşiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan olacak.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) tarafından düzenlenen SUBÜ Konuşmaları’nın 10. konuşmacısı ‘Şehir Kültürü ve Turizm’ başlıklı söyleşiyle Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan olacak. Moderatörlüğünü SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay’ın gerçekleştireceği söyleşide; şehirlerin sahip olduğu çeşitli kültürel değerlerin, bunların korunarak en iyi duruma getirilmesinin, tanıtımının yapılmasının ve değerlendirilmesinin turizme katkıları konuşulacak. Örnekler üzerinden değerlendirmelerde bulunulacak. SUBÜ Konuşmaları her Çarşamba saat 14.00’de SUBÜ Haber YouTube kanalından herkese açık olarak canlı yayınlanıyor.

Ahmet Misbah Demircan kimdir?
1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Demircan, yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Siyasi Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Profesyonel iş hayatına turizm sektöründe başladı. Sonuç odaklı çalışma perspektifini uluslararası organizasyon tecrübesiyle birleştirdi. Hizmet sürekliliğine odaklanan bir çalışma modeli oluşturdu. Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) çeşitli görevlerde bulundu. 28 Mart 2004’te Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi. Bu görevini 3 dönem boyunca sürdürdü. Belediye başkanlığının ilk döneminde Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 185 sivil toplum kuruluşunun aktif olarak yönetime katılmasını sağlamak amacıyla Yerel Sivil Güç Birliği Merkezi’ni kurdu. Paydaş STK’lar ile çok sayıda sosyal proje gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 14 yılda Beyoğlu’ndaki turizm yatak kapasitesini 6 binden 45 bine yükseltmeyi başardı. 2019 yılında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevine atandı. ‘II. Abdülhamid Döneminde Osmanlı Hilafetine Aykırı Bakışlar’ ve ‘Bir Sistem Tartışması’ kitaplarını kaleme aldı. Arapça ve İngilizce bilen Demircan, evli ve 3 çocuk babasıdır.