Skip to main content

Sapanca MYO Akademik Kurul Toplantısında konuşan Rektör Mehmet Sarıbıyık, Meslek Yüksekokullarının önemine vurgu yaparak, “Ekonomi ve sanayimiz için kalifiye ara elaman yetiştirme çabasındayız” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca Meslek Yüksekokulu 2019-2020 eğitim öğretim yılının ilk Akademik Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay ve akademik personel katıldı.

Akademik Kurul toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık,  üniversitenin bütün ilçelere, meslek kollarına ve  sanayiye uzanan eli olarak gördüğü meslek yüksekokullarının önemine vurgu yaptı. Sapanca MYO’nun konumuna ve yüksek öğrenci oranına dikkat çeken Rektör Sarıbıyık, “Yeni bir motivasyon, yeni ders programları ve müfredatla bünyemizde bulunan bölüm ve programlarda ekonomi ve sanayimiz için kalifiye ara elaman yetiştirme çabasındayız. Bu anlamda gayretlerinden dolayı akademik kadroya teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan da üniversitenin teknik ve akademik alt yapısı hakkında bilgiler verirken, Sapanca MYO Müdürü Prof. Dr. Oğuz Türkay ise halen 2000 öğrencinin aktif olarak eğitim gördüğü Sapanca MYO’nun imkânları ve yeni eğitim-öğretim dönemindeki hedeflerinden bahsetti.