Ana içeriğe atla

SUBÜ Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği ‘Geleneksel Türk Kültürü Tanıtım Günleri’ etkinliğine yöresel kıyafetleriyle katılan uluslararası öğrenciler, Türk kültürüne özgü değerleri yakından görme imkânı buldular ve yöresel lezzetlerden tattılar.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ) okuyan uluslararası öğrencilerin Türk kültürünü yakından tanımalarını sağlamak amacıyla Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM) tarafından "Geleneksel Türk Kültürü Tanıtım Günleri" etkinliği düzenlendi. 73 firmanın stant açtığı etkinliğe yöresel kıyafetleriyle katılan uluslararası öğrenciler, Türk kültürüne özgü keçe, kına, seramik, tezhip, takı tasarım, deri işleme, filografi, çini, ebru, naht ve hat sanatıyla yapılmış eserleri görme imkânı buldu. Sergi ve atölye çalışmalarının yapıldığı etkinlikte yöresel lezzetlerden de tadan öğrenciler, Abdal Topluluğu'nun şarkıları eşliğinde eğlendi.

Etkinlik şölen havasına dönüşüyor
82 ülkeden 3 bin 600 uluslararası öğrencileri olduğunu söyleyen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Bu öğrencilere Türkçe öğrettikten sonra çeşitli birimlerde eğitim öğretim almalarını sağlıyoruz. Öğrencilerimizi bir taraftan kendi kültürümüzle donatmak da istiyoruz çünkü ülkelerine geri döndüklerinde kültür elçimiz olsunlar istiyoruz. Onları ‘bilgiyi beceriyle bütünleştiriyoruz mottosuyla iş dünyasına da gönderiyoruz. Buralarda iş dünyamızın kültürünü, işlerini de öğreniyorlar. Ülkelerine döndüklerinde bu sefer de ticaret elçimiz oluyorlar. Bunları önemsiyoruz. Onun için de geleneksel hale getirdiğimiz ‘Türk Kültürü Tanıtım Günleri’ ile şehrimizin kültürüne katkı veren birçok sivil toplum kuruluşunun da dâhil olduğu ülkemizin çok farklı bölgelerinden gelen insanlarla kültürümüzü tanıtmaya çalışıyoruz. Farklı ülkelerden gelen öğrencilerimizin kendi yöresel kıyafetleriyle katılmalarıyla ve bizimle etkileşime geçmeleriyle etkinlik, şölen havasına dönüşüyor. Bunun şölen havasında olmasını da ayrıca kayda değer buluyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda Geleneksel Türk Kültürünü Tanıtım Günleri'ne devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.