Ana içeriğe atla

SUBÜ Erasmus Koordinatörlüğü, KA171 kapsamında sunduğu proje ile Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 201 bin 360 Euro destek almaya hak kazandı. SUBÜ, destek ile Avrupa Birliği dışındaki 22 ülkeye öğrenci, akademisyen ve idari personel gönderebilecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Erasmus Koordinatörlüğü, öğrenciler ile akademik ve idari personellerin Erasmus+ program ülkesi olmayan üçüncü ülkelerdeki yükseköğretim kurumlarında eğitim-öğretim ortamını deneyimlemesi ve kazanımlarını artırması için KA171 kapsamında sunduğu proje ile Türkiye Ulusal Ajansı’ndan 201 bin 360 Euro destek sağladı. SUBÜ programa 50 ülkedeki 71 farklı üniversite ortağı ile başvururken; Türkiye’de projesi olumlu sonuçlanan 113 üniversite arasında en çok bütçeyi alan 6’ıncı üniversite, en çok ülke için bütçelendirilen 9’uncu üniversite oldu.

Çıtayı her yıl yükseltiyoruz
Projeyi en az 30 üniversite ortaklarıyla gerçekleştireceklerini kaydeden SUBÜ Erasmus Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Engin CAN, “Uluslararası bağlarını dünya genelinde genişletmek isteyen ve iş birliklerine önem veren bir üniversiteyiz. Bu kapsamda projelerimizin yüksek bir bütçe ile kabul edilmesi bizleri son derece mutlu etti. KA171 proje türüne ilk olarak 2020 yılında başvurmuş ve 15 bin Euro destek elde etmiştik. Pandemi nedeniyle başvuru alınmayan 2021 yılından sonra 2022 yılında yaptığımız başvuru ile 82 bin Euro destek aldık. 2023 yılı itibariyle bu başarıların oldukça üzerine çıkarak ilk başvurduğumuz yıla göre 185 bin Euro daha fazla bütçeye hak kazanmış olduk. Projemizi katkısı pozitif sonuçlanan Teknoloji Fakültesi, Turizm Fakültesi, Denizcilik Meslek Yüksekokulu, Pamukova Meslek Yüksekokulu ve Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu ile birlikte yürüteceğiz. Projenin hazırlanmasında ve ilgili süreçlerde katkı sağlayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Olumlu Sonuçlanan Proje Ortaklarının Bulunduğu Ülkeler:

Bangladeş, Maldivler, Moğolistan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Ukrayna, Cezayir, Ürdün, Fas, Filistin, Tunus, Paraguay, Peru, Uruguay, Yeni Zelanda, Etiyopya, Güney Afrika Cumhuriyeti