Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi’nde SUBÜ’den 6 akademisyen yer aldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenleri, Stanford Üniversitesi’nin dünyanın önde gelen atıf indekslerinden Scopus’un verilerinden yararlanarak hazırladığı ve yüzde 2’lik dilimde bulunan akademisyenleri dâhil ettiği ‘Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listelemesinde yer aldı. Akademisyenlerin kariyerlerinin ilk anından itibaren yaptıkları yayınlar bağlamında hazırlanan ‘Kariyer Boyu Etki’ listesine SUBÜ Teknoloji Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Prof. Dr. Fehim Fındık ve Prof. Dr. Hüseyin Ünal, Teknoloji Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden ise Prof. Dr. Raşit Köker ve Prof. Dr. İhsan Pehlivan girdi. Akademisyenlerin 2022 yılında yaptıkları yayınlar bağlamında hazırlanan ‘Yıllık Etki’ listesinde ise ‘Kariyer Boyu Etki’ listesinde de bulunan Prof. Dr. Fehim Fındık, Prof. Dr. Hüseyin Ünal ve Prof. Dr. Raşit Köker’in yanı sıra Teknoloji Fakültesi Mühendislik Temel Bilimleri Kimya Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Emre Güzel ve Akyazı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Keziban Atacan yer aldı.