Ana içeriğe atla

SUBÜ ve SATSO arasında Yeşil Mutabakat İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokolle +1 Eğitim Modeli kapsamındaki öğrenciler SATSO’da aldıkları eğitimin ardından uygulamalı eğitime gittikleri oda üyesi iş yerlerinin Yeşil Mutabakat süreçlerine katkı sağlayacaklar.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) arasında Yeşil Mutabakat İş Birliği Protokolü imzalandı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ tarafından imza altına alınan protokolle; 2021 yılında Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Yeşil Mutabakat Eylem Planı’ kapsamında Sakarya’da sürdürülebilir, kaynak etkin ve yeşil bir ekonomiye geçişin desteklenmesi için öğrencilerin ilave bir eğitimle yetiştirilerek Avrupa Birliği Yeşil Mutabakat sürecini öğrenmeleri ve iş dünyasında uygulamaya başlamalarını sağlamak amaçlanıyor.  Bu doğrultuda +1 Eğitim Modeli kapsamında 3+1 ve 7+1 programındaki SUBÜ öğrencilerinin SATSO bünyesinde alacakları Yeşil Mutabakat eğitimlerinin ardından oda üyesi iş yerlerinde uygulamalı eğitimlerini almaları sağlanacak. Öğrenciler işletmelerin Yeşil Mutabakat süreçlerine katkı verecek.

Farkındalık oluşturacağız
Şehirdeki sanayi ve ticaret faaliyetlerinin daha da çevre dostu bir şekilde yürütülmesi için Yeşil Mutabakat İş Birliği Protokolü’nün önemli olduğunu belirten SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Protokol ve bu kapsamda yürütülecek faaliyetlerle yok etmeden ve kirletmeden üretme adına farkındalık oluşturabileceğimizi düşünüyorum” diye konuştu. SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise, “Avrupa Birliği’nin iklim eylem planı olarak harekete geçirdiği Yeşil Mutabakat konusunda odamızda çeşitli seminer ve bilgilendirme toplantıları düzenledik. Üyelerimizden gelen başvurular doğrultusunda seçilmiş olan firmalara yönelik karbon ayak izi ölçüm çalışması yaptık. Yeşil Mutabakat komisyonu kurduk. Bu protokolle öğrencilerin firmalarda Yeşil Mutabakat özelinde +1 eğitimlerini almalarını sağlayacak ve firmaların Yeşil Mutabakat süreçlerine destek olacağız” ifadelerini kullandı.