Ana içeriğe atla

SUBÜ Fotoğraf ve Sinema Topluluğu öğrencileri Ressam Gülay İnce’nin eserlerinden oluşan Dünsel İzdüşüm Resim Sergisi’nin açılışına katıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un katılımıyla Ressam Gülay İnce’nin resimlerinden oluşan ‘Dünsel İzdüşüm Resim Sergisi’ açıldı. Serginin açılışında SUBÜ Fotoğraf ve Sinema Topluluğu öğrencileri ile topluluğun akademik başkanı Öğretim Görevlisi Servet Sezgin de yer aldı. Öğrenciler sanatçı İnce’den çalışmalara ilişkin bilgi aldılar.

Zıtlıkları öne çıkardım
Sergi ile ilgili konuşan sanatçı Gülay İnce, “Sergide bu zamana kadar oluşturduğum birçok eser yer alıyor. 1998 yılında Rockefeller firması tarafından yapılan yarışmada derece elde eden eserlerim dahil birçok eserimi burada sunmaktan mutluluk duyuyorum. Bu eserlerimde Anadolu ve kadim medeniyetleri çağdaş bir yorumla işleyerek bir gerilim yarattım. Zamansal çelişki ve renkler ile desenler arasında çelişki oluşturdum. İzleyicide gerilim sağlayacak bir bakış açısı ile bakılmalı” diye konuştu.