Ana içeriğe atla

SUBÜ ve Karasu Belediyesi iş birliğinde hazırlanan ve ilçenin ekonomi, kültür sanat ve turizm gibi birçok alanına dokunacak projelerin tanıtım ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) ve Karasu Belediyesi iş birliğinde hazırlanan projelerin tanıtım ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. SUBÜ Senato Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya katılanlar arasında Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, SUBÜ Proje Geliştirme Şube Müdürü Arzu Saygıner Çil ile proje ekipleri yer aldı. Toplantıda EIT Climate-KIC ve FedEx tarafından 43 başvuru arasından kabul edilen 4 projeden biri olan ‘Orta Ölçekli Bir Sahil Kentinde Mikromobilite ve Yaya Dostu Koridorlara Geçiş: Karasu Örneği’ başlıklı proje ile Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından kabul edilen ‘Karasu Somon Balığı İşleme Tesisi Kurulması’ isimli projelerin tanıtımı yapıldı.

İhtiyaçlara karşılayan bir merkez olacağız
Projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, “Yakın bir zamanda önemli bisiklet organizasyonlarının Karasu’da gerçekleşeceğini öngörüyoruz. Bu yönüyle Karasu’ya değer katacak birçok çalışmamızdan biri olarak bisiklet yollarıyla ilgili yaklaşımımızı daha ileriye taşımak hedeflerimiz arasında yer alıyor. İlçe olarak su ürünleri avcılığı ve üretim imkânları bakımından da oldukça büyük bir potansiyele sahibiz. Bu potansiyelimizi üretim sahaları ve imkânları oluşturarak geliştirip ilçemizin gelecek senelerde bu alandaki ihtiyaçlara önemli ölçüde cevap verebilecek bir merkeze dönüşmesi hayal değil. Bu anlamda Karasu Somon Balığı İşleme Tesisi büyük ve önemli bir adım olacak” diye konuştu.

Üniversite iş birlikleri fayda sağlıyor
Karasu’nun değerlendirilmeyi bekleyen birçok pozitif yönünün olduğunu vurgulayan SUBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Fuat Boz, “Proje ekibimiz ve akademisyenlerimiz gerek Avrupa Birliği’nin, gerek MARKA’nın gerekse diğer kurumların proje çağrılarını en güzel şekilde değerlendirerek bir temel oluşturuyor ve bunun üzerinden bu güzel projeler ortaya çıkıyor. Nitelik bakımından alanında uzman kişilerin ortak akıllarının ürünü olan bu projeler Karasu’daki hayatın birçok yönüne dokunacak. İlçenin hem ekonomisine hem sosyal ve kültürel yaşantısına hem de turizmine katkı sağlayacak. Üniversite ile yapılan iş birliklerinin faydasını her yerde görmek mümkün. Şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.