30 Ağustos Zafer Bayramı için bir kutlama mesajı yayımlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Milletimizin geçmişindeki sağlam mayadan ve kahramanlıklarla dolu mücadelelerinden aldığımız güçle yarınlara yürüyeceğiz” dedi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, 30 Ağustos Zafer Bayramı için bir kutlama mesajı yayımladı. Sarıbıyık mesajında, “26 Ağustos’u 27 Ağustos’a bağlayan gece Afyonkarahisar’da başlayan Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’deki Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nde aziz milletimizin zaferiyle sonuçlanmış; ordumuzun ilerlemesini sürdürerek İzmir’i de kurtarmasıyla Anadolu toprakları işgal kuvvetlerinden temizlenmişti. Türkiye Cumhuriyeti 100’üncü yılını tamamlamak üzereyken itibarı ve gücü her geçen gün artmaya devam ediyor. Mazlumlara kucak açarak ve el uzatarak umut oluyor, çağın gerektirdiği teknolojik ve bilimsel atılımlardan geri kalmıyoruz. SUBÜ olarak bizlere düşen görev de ülkemize hizmet edecek, gönül coğrafyamıza ve mazlumlara şefkat elini uzatacak, uygulama becerisine sahip, nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve bu toprakları bizlere yurt yapmak için canlarını feda eden ecdadımıza layık olmak için var güçleriyle çalışmalarını sağlamak. Kuruluşumuzun üzerinden geçen 5 yılda bu hedefler doğrultusunda hareket ederek birçok başarı elde ettik. Bundan sonraki süreçte de aynı azim ve gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin geçmişindeki sağlam mayadan ve kahramanlıklarla dolu mücadelelerinden aldığımız güçle yarınlara yürüyeceğiz. Bu vesileyle başta cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor, vatan mücadelesinde canlarını ortaya koyan ecdadımıza Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.