Ana içeriğe atla

SUBÜ, Ankara’da düzenlenen Teknofest Girişim Yarışması’nı 2 birincilik ve 1 dördüncülükle tamamlayarak 225 bin TL’lik destek kazandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Ankara’da düzenlenen Teknofest Girişim Yarışması’nı 2 birincilik ve bir dördüncülükle tamamladı. Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri Ön Kuluçka Kategorisi'nde Dr. Öğretim Üyesi Abdülkadir Özden ve Dr. Öğretim Üyesi Serkan Dereli danışmanlığındaki SUBU AI Takımı birinci sırada yer alarak En İyi Girişim Ödülü’nün sahibi oldu. Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri Hızlandırma Kategorisi’nde ise Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı danışmanlığındaki Academic Sight Takımı dördüncülük elde etti. Teknofest 2023 finallerinde yarışan öğrencilerin özel çağrı çerçevesinde hazırladıkları sunumlarla katıldıkları yarışmada SUBÜ öğrencileri elde ettikleri başarılarla toplam 225 bin TL destek almaya hak kazandılar.

10 yılda 100 bin girişim hedefine katkı
Yarışmaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan SUBÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Ali Furkan Kamanlı, “T3 Vakfı’nın Türkiye’nin önümüzdeki 10 yılda 100 bin girişim hedefi doğrultusunda düzenlediği Teknofest Girişim Yarışması’nda önemli bir başarı yakaladık. Doğrudan sahanın sorunlarına odaklanan ve bunlara çözüm üretmeyi amaçlayan, bu doğrultuda da yine özellikle +1 Eğitim Modelimiz vasıtasıyla iş dünyasıyla tam bir bütünlük içinde olan üniversitemiz yarışmalarda da bu yönünü ortaya koymayı başarıyor. Burada hocalarımızın ve öğrencilerimizin büyük emekleri var. İş dünyası da sponsorluklarıyla ve iş birlikleriyle her zaman yanımızda oluyor. Ülkemizin gelişimi ve hedeflerine ulaşması için SUBÜ olarak katkı vermeye devam edeceğiz. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu.