Ana içeriğe atla

SUBÜ Ziraat Fakültesi ile Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni ziyaret eden AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, SUBÜ’nün şehir için önemine dikkat çekerek gelişimi için ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını ifade ettiler.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Ziraat Fakültesi ve Dil Eğitim-Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SADEM); AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’yu misafir etti. SADEM’e gerçekleştirilen ziyarette Türkçe eğitimi alan uluslararası öğrencilerle bir araya gelen ve Müdür Doç. Dr. Serhat Küçük’ten yürütülen faaliyetlere ilişkin bilgiler alan protokol üyeleri, daha sonra inşaatı tamamlanan yeni derslikleri ziyaret etti. Dekan Prof. Dr. Taki Demir’in mihmandarlık ettiği Ziraat Fakültesi ziyareti kapsamında ise öncelikli olarak tarım uygulaması yapılan arazi ziyaret edilerek çalışmalar gözlemlendi. Daha sonra Doku Kültürü Laboratuvarı’nda yapılan çalışmalara ilişkin detaylar alındı. Son olarak ise tarım alanında devam eden Ar-Ge ve topluma hizmet çalışmalarına ilişkin brifing verildi.

Birlikte hareket etmeliyiz
 Uluslararasılaşmaya önem verdiklerini kaydeden SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “SADEM’de Türkçe öğrenen öğrencilerimizin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) da bunu önemsiyor. Taleplere cevap verebilmek adına her biri 20 kişilik 15 derslikli 710 metrekare büyüklüğünde yeni bir bina inşa ederek tamamladık. Arifiye Belediyemizin burada bize önemli bir desteği oldu. Ziraat Fakültemiz de nitelikli öğrenciler yetiştirmek ve sorunlara çözüm üretecek Ar-Ge yapmak için çalışmalar yürütüyor. Hem arazide hem de laboratuvarlarda araştırmalar yoğun bir şekilde sürüyor. Şehrimizde ve bölgede birçok kuruma destek verilirken ortak projeler yürütülüyor. Sakarya tarımsal anlamda büyük bir potansiyele sahip. Bu potansiyelin kullanılabilmesi için kurumlarımızın aynı hedefler doğrultusunda birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünüyorum. Biz buna hazırız. Tarımsal anlamda birçok katma değerli ürün üretebiliriz. Sayın vekilimizle de bu konuda istişare ettik. Kendileri ziyaretlerinde birimlerimize büyük ilgi gösterdiler ve ihtiyaçlarımız doğrultusunda destek olmak için gayret edeceklerini söylediler. Arifiye Belediye Başkanımız İsmail Karakullukçu ise her zaman yanımızda oluyor. Kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

SUBÜ’nün yanındayız
SUBÜ’nün +1 Eğitim Modeli ve doğrudan sahaya odaklanan yönüyle öne çıktığını ve Sakarya için önemli olduğunu kaydeden AK Parti Sakarya Milletvekili Ertuğrul Kocacık, “Üniversiteye bağlı birimleri ziyaret etmek ve doğrudan bilgi almak oldukça faydalı oluyor. SUBÜ kısa süre önce kurulan bir üniversite. Gelişim sürecinde birçok ihtiyaç ortaya çıkabiliyor. Bunları doğrudan görebilmek, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının farkında olmak, akademisyenlerimizin öncü çalışmalarını öğrenmek ve yapılabilecek yeni çalışmalar için istişarelerde bulunmak gerekiyor. SUBÜ’nün gelişimine bizler de elimizden geleni desteği sağlamaya çalışacağız. İnşallah el birliğiyle şehrimizin yeni üniversitesinin çok daha iyi seviyelere gelmesi için gayret göstereceğiz” ifadelerini kullandı. SUBÜ’nün Arifiye’de bulunan birimlerinin ilçeye canlılık kattığını vurgulayan Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu ise, “Bizler de imkânlarımız ölçüsünde hem öğrencilerimizin hem de üniversitemizin yanında olmak için çalışıyoruz. Ortak işler yapmak önemli. İlçemiz zaten birçok yönden gelişimini sürdürüyor. SUBÜ’nün varlığı ise bu gelişimi çok daha ayrı ve güzel bir noktaya taşıyor.”