Ana içeriğe atla

SUBÜ, NEÜ, ISUBÜ, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ile Konya Sanayi Odası’nın paydaşlarından olduğu Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu Projesi’nin kapanış toplantısı Konya’da yapıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Engin Can, Erasmus programı kapsamında ‘Uygulamalı Bilimler Eğitim Sisteminin Prensibi’ temasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Uygulamalı Bilimler Eğitim ve Staj Konsorsiyumu Projesi’nin kapanış toplantısına katıldılar. Proje faaliyetleri ve elde edilen çıktılara ilişkin üst yönetimi bilgilendirmek ve üniversiteler arasında iş birliğini pekiştirmek amacıyla yapılan toplantıya NEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Kahraman, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Özçelik, NEÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Özdal Koyuncuoğlu ve ISUBÜ Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Nevzat Gürlevik de katıldı. Toplantıda iş birliğinin yeni projelerde de devam etmesi kararlaştırıldı.

Neler yapıldı?
Proje kapsamında 11-12 Mayıs 2022 tarihlerinde NEÜ, SUBÜ ve ISUBÜ’nün temsilcileri, konsorsiyum partneri olan Almanya’nın Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ni (Hochschule Osnabrück) ziyaret ederek uygulamalı bilimlere ilişkin modern uygulamalar üzerine bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmuşlardı. Temsilciler ziyaret süresince Osnabrück Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin laboratuvarlarını ve eğitim birimlerini yakından inceleme fırsatı bulmuş, kalite kültürüne dair stratejik yapılanma hakkında doğrudan bilgi edinmişlerdi.

Proje Faaliyet Raporu: https://www.erbakan.edu.tr/storage/images/department/erasmus/UBESK%20FAALİYET%20RAPORU-TR.pdf