SUBÜ Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü ve Sapanca Gençlik Merkezi iş birliğinde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle doğa yürüyüşü etkinliği düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle Mahmudiye Deresi Doğa Yürüyüşü gerçekleştirdi. Rekreasyon Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Yılmazer ile Sapanca Gençlik Merkezi’nin desteklediği yürüyüşte Dr. Öğretim Üyesi Halil İbrahim Genç, Sapanca Gençlik Merkezi Müdürü Ubeydullah Yıldırım ve bölüm öğrencileri yer aldı. Etkinlikte İsrail’in Filistinlilere yönelik yürüttüğü katliam lanetlendi. Yürüyüşe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genç ve Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar Türklerin birçok devlet kurduğunu hatırlatarak devletlerin kurulup yıkılacağını ama esas olanın  ve yıkılmayan tek şeyin içinde dünya hâkimiyeti ve devlet olma olgusu taşıyan bir milletin ülkü hayali olduğunu vurguladılar. Cumhuriyetin 100’üncü yılındaki etkinliklerle geçmişten gelen ülküyü yeni nesillere aktarma idealine sahip olduklarını ve barışçıl bir nesil ülküsünü egemen kılmak istediklerini söylediler.