SUBÜ Teknoloji Fakültesi tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle ‘Cumhuriyetin Kurucu Temelleri ve İlanı’ başlıklı konferans düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılı münasebetiyle ‘Cumhuriyetin Kurucu Temelleri ve İlanı’ başlıklı bir konferans düzenledi. Konferansa Karasu Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cengiz Mutlu ve Sakarya Sosyal ve Kültürel Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi (SAKUM) Müdürü Öğr. Gör. Dr. Mehmet Alper Cantimer konuşmacı olarak katıldı. Konferansta cumhuriyet fikri, kuruluşuna giden süreç, kurucu isimlerin katkıları ve liderliğin önemi gibi konulara değinildi.  Osmanlı modernleşmesi ile tarihsel süreç içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişimi konuşuldu. Cumhuriyet, anayasa, demokrasi gibi kavramlar ve bunların Türkiye’nin gelişimi ve günümüzdeki konumuna etkileri üzerinde duruldu. Rektörlük Konferans Salonu’ndaki etkinlikte Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zafer Tatlı, öğretim üyeleri ve öğrenciler yer aldı.