SUBÜ’de KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği ve KA2 projelerine yönelik olarak bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Erasmus Koordinatörlüğü ve Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) iş birliğiyle akademik personellere yönelik olarak Erasmus KA171 Uluslararası Kredi Hareketliliği (ICM) ve KA2 projelerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Spor Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantının başkanlığını MEYOK Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Sönmez yaparken Erasmus Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi Koray Cantez ise ICM ve KA2 projelerine ilişkin bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Başvurular başladı
Toplantıda, ICM ve KA2 projelerine ilişkin detaylı bilgi, proje başvurularındaki öncelikli bölge ve ülkeler, yeni Erasmus+ projelerindeki değişiklikler, imkânlar ve hibe destekleri, projelerin tanıtım formu, kalite ve değerlendirme kriterleri ile ilgili bilgiler verildi. Projelere ilişkin deneyimler paylaşıldı. Avrupa Komisyonu’nun 2024 çağrısı ve Erasmus+ kapsamında ortak ülkeler ile hareketlilik faaliyeti sağlayan ve yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türü olan KA171 projeleri için başvuru süreci ise başladı. Başvuru süreci 2024 yılının Şubat ayında sona erecek.