Ana içeriğe atla

SUBÜ Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü tarafından 2024 yılında başlayacak akreditasyon sürecine uygun ders bilgi paketlerinin oluşturulması ve süreçlerin sağlıklı yürümesi amacıyla bilgilendirme toplantıları başlatıldı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde (SUBÜ), meslek yüksekokulları için 2024 yılında başlayacak akreditasyon sürecine uygun olarak ders bilgi paketlerinin oluşturulmasına amacıyla bilgilendirme toplantıları başlatıldı. Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından düzenlenen toplantıların ilki Geyve Meslek Yüksekokulu Alifuatpaşa Eyüboğlu Yerleşkesi’nde Geyve MYO ve Pamukova MYO akademisyenlerine yönelik olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, MEYOK Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ile Eğitim Komisyonu Üyesi ve Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsa Vural yaptıkları sunumla ders bilgi paketlerinin oluşturulması sürecinde dikkat edilecek konulara ilişkin detayları paylaştı. Soru-cevap bölümünde ise akademisyenlerden gelen sorular cevaplandırıldı. SUBÜ MEYOK bir önceki toplantısında aldığı kararla üniversitede bulunan 12 MYO’nun her birinden en az bir programın akreditasyon sürecine girmesini kararlaştırmış ve bu doğrultuda bir yol haritası oluşturmuştu.

Akreditasyonları MEDEK yapacak
Akreditasyon süreçlerini Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilen ve MYO programlarının kalite standartlarının gelişmesi, eğitim-öğretim süreçlerinin iyileşmesi, MYO’lar arasında öğrenim kazanımlarının daha tutarlı hale gelmesi, yetkinliklerin güvenirliğinin sağlanması ve kurumlar arası tanınma süreçlerinin kolaylaştırılması hedefleriyle kurulan Mesleki Eğitim Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MEDEK) yürütecek. MEDEK tarafından akredite edilen MYO’ların vereceği diplomalarda Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) iştirakiyle hazırlanan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi ile Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi’nin logoları yer alabilecek.

Başvurular başladı
MEDEK tarafından akredite edilen programların Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi – Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi uyumu sayesinde diplomalar uluslararası olarak tanınır hale gelecek. Ulusal ve uluslararası yatay ve dikey hareketliliklere katkı sağlanacak. Böylelikle iş dünyası daha nitelikli insan kaynağına ulaşabilecek. MYO öğrencileri ise daha kolay iş bulabilecek. Türkiye’de MYO sahibi tüm üniversiteler ilk etapta 31 Ocak 2024 tarihine kadar www.medek.org.tr adresinden MEDEK’in akreditasyon süreçlerine dâhil olmak için başvuru yapabilecek.