Ana içeriğe atla

SUBÜ, İstanbul Gedik Üniversitesi ve Gedik Termo Vana ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokoller ile üniversiteler topluma fayda üretmek için birlikte çalışacak ve öğrenciler +1 Eğitim Modeli kapsamında Gedik Termo Vana’da iş yeri uygulaması yapabilecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), İstanbul Gedik Üniversitesi (İGÜN) ve Gedik Termo Vana Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iş birliği protokolü imzaladı. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve İGÜN Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik tarafından imza altına alınan protokolle iki üniversitenin araştırma-geliştirme, eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel alanlarda birlikte çalışması, akademik ve idari personeller ile öğrenciler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve böylelikle toplum yararına fayda üretilmesi hedefleniyor. SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ve Gedik Termo Vana Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Genel Müdürü Ufuk Doğan tarafından imza altına protokolle ise SUBÜ öğrencileri +1 Eğitim Modeli kapsamındaki iş yeri uygulamalarını şirkette yapabilecekler. Ayrıca SUBÜ ve Gedik Termo Vana iş birliği ile projeler hazırlanabilecek, bölgesel ve sektörel sorunların tespiti ve çözümüne yönelik çalışmalar yapılabilecek, Ar-Ge, tasarım, ürün geliştirme vb. faaliyetler yürütülebilecek.

Güçlü bağlara sahibiz
Gedik Holding’in çatısı altındaki şirket ve kurumlarla Türkiye için önemli bir yere sahip olduğuna değinen SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Biz de özellikle üniversiteler ve iş dünyasıyla güçlü bağlara sahibiz. İGÜN ve Gedik Termo Vana ile imzaladığımız protokollerle bu bağları daha da güçlendirmekten memnuniyet duyuyoruz. Özellikle Gedik Termo Vana ile ilk ilişkilerin geliştirilmesinde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Fatih Çalışkan’ın önemli bir payı olmuştu. Kurulan ilişkiler ve sorunların çözümüne yönelik çalışmalar bugün kurumlarımızın birlikte iş yapmak ve fayda üretmek için bir protokolle imza altına alınan bir irade beyanına dönüştü. İnşallah birlikte ülkemize katkı sağlayacak işler yapacağız” diye konuştu.

Yakın çalışacağız
Türkiye’nin gelişiminde kurulacak iş birliklerinin önemli bir yeri olduğunu belirten İGÜN Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik, “Bu doğrultuda SUBÜ ile birlikte çalışacak olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir vakıf üniversitesi ve devlet üniversitesinin iş birliğiyle toplum yararına ciddi çıktıları olan işler yapabileceğine inanıyorum” dedi. Gedik Termo Vana Genel Müdürü Ufuk Doğan ise, “SUBÜ ile daha önce başlayan hikâyemizin protokolle +1 Eğitim Modeli’ni de kapsayacak şekilde genişlemesinden, sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapabilecek olmaktan memnunuz. Şirketimiz Sakarya’da faaliyet gösteriyor. Bu durum yakın temas halinde çalışmamıza da katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.