Ana içeriğe atla

Genç Gelişim ve Girişim Derneği koordinatörlüğünde yürütülen ve SUBÜ’nün ortağı olduğu ‘Yapay Zekâ Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor’ başlıklı proje kapsamında ilk faaliyet gerçekleştirilerek 30 girişimci kadına ‘Yapay Zekâ Destekli Girişimcilik Eğitmen Eğitimi’ verildi.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) ortağı olduğu, Genç Gelişim ve Girişim Derneği’nin koordinatörlüğünü yaptığı ve İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün desteklediği ‘Yapay Zekâ Destekli Kadın Girişimciliği Yaygınlaşıyor’ başlıklı projede ilk faaliyet gerçekleştirildi. SUBÜ Rektörlük Konferans Salonu ve Senato Salonu’nda 30 girişimci kadına ‘Yapay Zekâ Destekli Girişimcilik Eğitmen Eğitimi’ verildi. Proje, son dönemlerde yapay zekâ destekli girişimlerin ön plana çıkması ve verimliliğin artması üzerine kadın girişimciliğinin güçlenmesi, toplumsal refah düzeyinin artırılması ve şehrin kalkınmasına katkı sağlanması motivasyonuyla hazırlandı.

Eğitim detayları
İki gün süren ‘Yapay Zekâ Destekli Girişimcilik Eğitmen Eğitimi’; SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selma Kılıç Kırılmaz, Robot Teknolojileri ve Akıllı Sistemler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Atalı ve İletişim Koordinatör Yardımcısı Öğretim Görevlisi İlknur Çakar tarafından farklı temalarda ve uygulama ağırlıklı olarak gerçekleştirildi. Proje sonunda 30 kadın girişimcinin eğitmen olarak sağlayacağı yaygınlaştırma faaliyeti ile Sakarya’da en az 6 bin girişimci kadına ulaşılarak girişimlerde yapay zekâ farkındalığı oluşturulması bekleniyor.

Proje detayları
Projenin ile girişimci olmak isteyen kadınların yapay zekâ destekli uygulamaları öğrenerek güçlenmesi ve dünyadaki gelişmelerden geri kalmayarak girişimcilik alanında ileriye gitmelerini sağlamak amaçlanıyor. Hedeflenen çıktılar arasında kadın girişimciliğine verilen önemle toplumun kalkınmasına öncülük ederek, sivil toplumun gelişimine katkı sağlanması bulunuyor. Projenin hedef kitlesinde girişimci kadınlar, girişimciliğe merak duyan kadınlar, özel sektörde çalışan kadınlar, sivil alanda çalışan kadınlar, engelli kadınlar, göçmen kadınlar, genç kadınlar, kamuda çalışan ancak girişimcilik alanında aktif olmak isteyen kadınlar ve kooperatifleşmiş ancak teknoloji kullanımında daha iyi seviyelere gelmek isteyen kadınlar yer alıyor.