Ana içeriğe atla

Sakarya Üniversitesi’nde önemli görevlerde bulunan ve akademik camianın yakından tanıdığı Prof. Dr. Naci Çağlar, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi bünyesine geçerek Rektör Yardımcılığı görevine getirildi. Çağlar, Rektörlükteki görevine başladı.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın imzasıyla ataması onaylanan Naci Çağlar, YÖK ÜAK Etik Kurul üyesi, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu üyesi, ÖSYM Sakarya İl Koordinatörü, SAÜ Fen Bilimleri Enstitü Müdürü, SAÜ Senato Üyesi, SAÜ Yönetim Kurulu Üyesi, Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi gibi birçok görevi de başarıyla sürdürdü. Akademik alanda Betonarme Yapılar, Deprem, Yapı Mekaniği, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Mevcut Betonarme Binaların Deprem Performansı, Sonlu Elemanlar, Yapay Sinir Ağları alanlarında çalışmalar yapan Prof. Dr. Naci Çağlar, çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde akademik makaleler yayımladığı, birçok bilimsel projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak görevler yaptı.
Prof. Dr. Naci Çağlar, Prof. Dr. Sinan Serdar Özkan ve Prof. Dr. Ali Fuat Boz’un ardından rektör yardımcılığına atanan 3’üncü isim oldu. Sakarya Üniversitesi’nden transfer edilen Naci Çağlar, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Topluma yönelik hizmetler süreçlerini, Sivil Toplum Kuruluşları ve Kamu Kurumları ile ilişkilerini yönetecek. Çağlar, aynı zamanda Panel, Seminer, Konferans, Sportif ve Sanatsal Faaliyetler, öğrenci ve mezunlarla ilgili çalışmaları da yürütecek.

Naci Çağlar Kimdir?

1968 yılında İstanbul Bakırköy’de doğmuş olan Naci Çağlar, 1987 yılında İstanbul’da lise eğitimini, 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans eğitimini, 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği EABD’da Yüksek Lisans eğitimini ve 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği EABD’da Doktora eğitimini tamamlamıştır. 1993 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Naci Çağlar aynı bölümde 2002-2011 yıları arasında Yardımcı Doçent, 2011-2016 yılları arasında Doçent olarak görev yapmış ve Profesörlüğünü 2016 yılında almıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar, 2003 ve 2011 yıllarında İngiltere Aberdeen Üniversitesi, 2015-2016 yıllarında Amerika Ohio State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

YÖK ÜAK Etik Kurul üyesi, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu üyesi, ÖSYM Sakarya İl Koordinatörü, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü, SAÜ Senato Üyesi, SAÜ Yönetim Kurulu Üyesi, Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi, Bölüm Başkanı, Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar, Betonarme Yapılar, Deprem, Yapı Mekaniği, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Mevcut Betonarme Binaların Deprem Performansı, Sonlu Elemanlar, Yapay Sinir Ağları alanlarında çalışmaktadır. Prof. Dr. Naci Çağlar çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde akademik makaleler yayımlamış, birçok bilimsel projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar evli ve dört çocuk babasıdır.