Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Turizm Fakültesi öğrencileri “Otomasyon Programları Eğitimleri” ile iş hayatında daha rekabetçi bir konuma gelecek.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ), Turizm Fakültesi öğrencileri okulda aldıkları eğitimlerin yanı sıra sertifika programlarıyla da kendi iş alanlarında nitelikli hale geliyor. Bölüm bazında açılan programları alan öğrencilerin ilgili kuruluşlardan yetkinlik belgesi alacağı eğitimler ile sektörde aranan niteliklere ulaşmaları amaçlanıyor.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SUBÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıışık, “Turizm Rehberliği bölümü öğrencileri için Amadeus, Galileo ve Sabre gibi seyahat otomasyon ve biletleme programları, Turizm İşletmeciliği bölümü öğrencileri için Fidelio ve Opera gibi ön büro otomasyon programları ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü öğrencileri için ise menü yönetimi, maliyet ve materyal kontrol, müşteri ilişkileri ve operasyon yönetimi gibi konularda gelişmeye olanak sağlayan Yiyecek İçecek Otomasyon Sistemleri eğitimi ile öğrencilerin daha donanımlı hale gelmesi için gayret gösteriyoruz” dedi.

Uygulama Mutfağının İnşaatına Başlanıyor

Turizm Rehberliği, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümlerinin doluluk oranının yüzde 100’e ulaştığını belirten Dekan Sarıışık, özellikle geçen yıl açılan Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünün Türkiye’deki toplam 158 bölüm içerisinde 20’li sıralarda yer aldığını ve büyük bir başarı elde ettiğini ifade etti. Uygulama mutfağına ilişkin üniversiteden destek alınacağının da altını çizen Dekan Sarıışık, “Sakarya’daki kurum ve kuruluşların da desteğiyle uygulama mutfağının inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak. İnşaatın kısa sürede tamamlanmasını ümit ediyoruz. Bütün bu çalışmalardan sonra da ilk 10’a girmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.