Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sapanca MYO Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı 19-22 Eylül tarihleri arasında 2’ncisi düzenlenen Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivali'nde stant açarak üniversiteyi temsil etti. 

Standı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın yanı sıra Sakarya Millet Vekili Ali ihsan Yavuz, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca Belediyesi Meclis Üyeleri, parti temsilcileri ile kamu ve özel sektör temsilcileri ziyaret ederek bilgi aldı.

Peyzaj ve Süs Bitkileri Programı Başkanı ve öğretim elemanları 25 kişilik öğrenci grubu ile festivale katılırken, öğrenciler sektörün önemli isimlerinden bilgi alarak yaklaşık 140 firmanın temsilcilerini tanıma fırsatı ve firmaların ürünlerini yakından inceleme imkânı da buldu.

Festival kapsamında Peyzaj ve Süs Bitkileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Nurettin Kartal, Öğr. Gör. Recep Özkır ve Öğr. Gör. Mine Çilli’nin planladığı etkinlik ile Sapanca İlköğretim Okulu 2’nci sınıf öğrencilerine de okul standı içinde bitki - toprak ilişkisi hakkında bilgiler verildi. Öğrencilere bizzat kendilerinin saksılarını değiştirdikleri çiçekler hediye edilirken,  peyzaj ve çevre düzenlemesinin önemi anlatılarak doğa ve çevre bilinci hakkında bilgilendirilme yapıldı.