Ana içeriğe atla

Bilişim Zirvesi'nde konuşan SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık "Türkiye'ye örnek olan 3+1,7+1 uygulamaları vesilesiyle güzel işler yaptık. Çünkü son zamanlarda katıldığımız yarışmaların tamamında gerek robotik sistemlerin, kara, hava, deniz araçlarında üniversite olarak güzel başarılar elde ediyoruz" dedi.

Türkiye Bilişim Federasyonu (TÜBİFED) ve Sakarya Bilişim Sektörü Derneği (SABİDER)'in birlikte organize ettiği Bilişim Zirvesi Sakarya etkinliği gerçekleştirildi. İki gün süren zirveye AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SATSO Başkanı Akgün Altuğ ve çok sayıda davetli katıldı.

Güzel Başarılar Elde Ediyoruz

SUBÜ Rektörü Mehmet Sarıbıyık yaptığı açıklamada, “Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi olarak güzel çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’ye örnek olan 3+1, 7+1 uygulamaları vesilesiyle güzel işler yaptık. Bunun yanında Cumhurbaşkanımızın elinden aldığımız üstün başarı ödülümüzde de bilişim sektörünün, yazılımın ne kadar önemli olduğunu ve artık bilişim alt yapısı olmayan cihazların ne kıymetli olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Çünkü son zamanlarda katıldığımız yarışmaların tamamında gerek robotik sistemlerin, kara, hava, deniz araçlarında üniversite olarak güzel başarılar elde ediyoruz” diye konuştu.

Elektronik Temayül

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Biz AK Parti olarak elektronik temayül yoklamasını gerçekleştirdik. 31 Mart seçimlerinden önce AK Parti olarak temayül yoklamaları yapıyoruz, teşkilat yöneticilerini görüşlerini alıyoruz. Bu klasik süreçten çıkaralım bir yazılımla daha kolay hale dönüştürelim. Yaptık da bunu. Elektronik oylamada saat 4’te kapattık. Tam 15 dakika sonra Cumhurbaşkanımızın önüne sonuçları düşürmeyi başardık” dedi.