Ana içeriğe atla

Sakarya Sinerji Grubu Toplantısı Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nin (SUBÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantıda kurumların destek projeleri ve Sakarya ekonomisine yönelik iş birlikleri gündeme geldi.

Kamu kurumları, üniversiteler, meslek odaları ve örgütleri ile STK temsilcilerinden oluşan Sakarya Sinerji Grubu toplantısı SUBÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanlığı’nda gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, kurum müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.

3’üncü defa Sinerji toplantısına katıldığını belirten Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, organizasyonu başlatan, geliştiren, bugünlere kadar getiren ve katılanlara teşekkür etti. Vali Nayir, “Merkezi yönetim, yerel yönetimler, STK’lar ve üniversitelerle iş birliği çok önemli. Bu toplantıda da bunu somut olarak görüyoruz” dedi. Sinerji toplantısının farklı tarafları bir araya getirerek, tarafların birbirlerini tanımasını, dertlerinden haberdar olmasını sağladığını aktaran Vali Nayir, sözlerini Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmasın” dizeleriyle bitirdi.

“İş Birliklerine Hazırız”

Toplantıyı düzenleyen Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Mehmet Sarıbıyık’a ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce “Şehrimizi geleceğe taşıma konusunda Sakarya’yı daha farklı bir hale getirmeyi planlamaktayız. Bunu 4-5 ana başlık halinde tasarlıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde sürüyor” diye konuştu. Bütün kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapmaya hazır olduklarını da dile getiren Başkan Yüce, Deprem Zemini İnceleme ve Araştırma Müdürlüğü şubesini açacaklarını da sözlerine ekledi.

“Şehre Katkı Sunmaya Devam Edeceğiz”

Yeni bir üniversite oluşturmaya çalıştıklarını ve bu kapsamda çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyerek sözlerine başlayan SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Her konu dönüp dolaşıp nitelikli insana geliyor. Biz işin Ar-Ge kısmından başlayarak, üretim, tasarım ve pazarlamaya kadar tüm alanlarda iş birliği yapmaya devam edeceğiz. Sakarya’nın iki üniversitesi ile beraber “birlikte güçlüyüz” sloganıyla inşallah bu şehre katkı sunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.