Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Akademik Platform, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi tarafından organize edilen “3’üncü Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu” Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen "3. Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu"nda konuşan Van YYÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Kayri, uluslararası bu tarz bir sempozyumun üniversitede düzenlenmesinden dolayı mutlu olduğunu ifade ederek, "Doğal afetler çok ciddi kayıplara sebep oluyor. Bu nedenle biz afet yönetimini iyi planlamalıyız. Bu sempozyumda afetler ve afet yönetimi ile ilgili çok kıymetli sunumlar yapılacak. Sempozyumu düzenleyenlere teşekkür ediyorum. 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Doğal Afetler ve Afet Yönetimi Sempozyumu'nun hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

“Doğal Afetlerin Nedenlerini ve Çözümlerini Tartışıyoruz”

Sempozyumda konuşan Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naci Çağlar, “Akademik Platform olarak ISHAD sempozyumlarını doğal afetlere maruz kalan bölgelerde organize etmeyi hedeflemekteyiz. Bu nedenle bugün açılışını yapmakta olduğumuz ISHAD 2019 sempozyumunu “Van Depreminin 8. Yılında Van’dayız” sloganıyla Van ilimizde gerçekleştiriyoruz. Diğer bir hedefimiz ise bu tür sempozyum ve benzeri çalışmalar ile doğal afetlerin nedenlerinin, etkilerinin ve çözüm yollarının tartışılmasını ve elde edilen sonuçların ilgililerle paylaşılarak hayata geçirilmesini sağlamaktır” dedi.

“Birçok Alanda Başarılar Kazandık”

Konuşmasında Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile ilgili de bilgiler veren Çağlar, Üniversitemiz 2018 yılı Mayıs ayında Sakarya Üniversitesi’nden bölünerek kurulan yeni bir üniversitedir. Üniversitemiz yeni olmakla birlikte köklü bir yapıya sahiptir. Örneğin bünyemizde bulunan Sakarya Meslek Yüksekokulu 1976 yılında kurulmuştur. Üniversitemiz kuruluşundan sonra kısa süre içerisinde Ulusal ve Uluslararası birçok alanda dereceler elde etmiş  ve en son YÖK “Üstün Başarı Ödülü”nü Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alarak çok önemli bir başarıya imza atmıştır. Üniversite olarak “Bilgiyi Beceri ile Buluşturan Üniversite” mottosunu benimsemekte ve bu çerçevede çalışmalarımıza da tüm hızıyla devam etmekteyiz” ifadelerini kullandı.

“Afet Konusu Bütüncül Olarak Ele Alınmalı”

Van depreminde hayatını kaybetmiş tüm vatandaşlarımıza rahmet dileyerek sözlerine başlayan Akademik Platform YK. Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Hakan Aslan, ISHAD Sempozyumu’nun sosyal ve fen bilimleri alanındaki birçok konu ile ilişkili olduğunu dolayısıyla afet konusunun sadece mühendislik değil, yönetim organizasyon ile birlikte bütüncül olarak ele alınmasının önemine vurgu yaptı. Sempozyumun Van İl’inde gerçekleşmesinin önemine de değinen Aslan daha sonra Akademik Platform çalışmalarından bahsederek, Akademik Platform ’un 5 farklı sempozyum serisini ve 4 farklı dergiyi bünyesinde barındırdığını belirtti. Aslan sözlerini “Lisansüstü eğitim aşamasındaki gençlere danışmanlık, rehberlik ve vizyon kazandırma çalışmalarına oldukça önem veriyoruz. Bu kapsamda 1-3 Kasım’da 3’üncüsü gerçekleşecek olan Genç Akademisyenler Buluşması’na yüksek lisans ve doktora öğrencilerini bekliyoruz” diyerek tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından 2 oturumda  50'ye yakın bildiri sunuldu.