SUBÜ Teknoloji Fakültesi, Sakarya Anadolu Lisesi’nde düzenlenen “Yerli Malı Haftası” etkinliklerine üniversitede geliştirilen yerli ve milli tasarımları ile katılarak destek verdi.

Her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Tutum, Yatırım ve Türk Malları (Yerli Malı) Haftası Sakarya Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirilen programla kutlandı. Programa Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, SUBÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Çay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatih Çalışkan, Sakarya Anadolu Lisesi Müdürü Yalçın Sevindik ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu yıl farklı bir temayla düzenlenen organizasyonda yerli ve milli üretilen teknolojik ürünler ve maketleri sergilendi.

SUBÜ Teknoloji Fakültesi öğrencilerinin tasarladığı güneş enerjisi ile çalışan elektrikli arabayı inceleyen Vali Nayir, daha sonra SAT1, SAT2, SAT6 uyduları, Tank, Hızlı Tren ile yerli SİHA maketlerinin yer aldığı sergiyi de gezerek öğrencileri çalışmalarından dolayı tebrik etti.