Ana içeriğe atla

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu’nda “Üretim Bilim, Teknoloji ve İnovasyon” konulu konferans düzenlendi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda bir dönem Bakan Yardımcılığı görevinde de bulunan SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Ali Çelik Sakarya MYO tarafından düzenlenen konferansta öğrenciler ile bir araya geldi.

Konferansta üretimde patentin önemi ile bilim ve teknoloji alanında Türkiye’nin gelişim sürecinden bahseden Çelik,  son yıllarda teknolojik ürün tasarımında Türkiye’de yaşanan gelişmelerden örnekler vererek, Sakarya’da üretilen Altay Tankı ile ilgili son durumu paylaştı.

Türkiye’nin genç nüfusunun diğer ülkelere göre avantaj olduğunu dile getiren Çelik, gençlerin bilimsel çalışmaları yakından takip ederek gerek üretim tasarımı açısından gerekse inovasyon açısından ülkemizi bir adım öne taşıyabileceklerini ifade etti.

Öğretim Elemanları ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği program, Sakarya Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İsmail Gümüşün, Doç. Dr. Hasan Ali Çelik’e teşekkür belgesi takdimi ve öğrencilerle toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.